Cu bicicletele pe traseele de langa Viscri

Cu bicicletele pe traseele de langa Viscri
In vara lui 2022 ne-am bucurat din nou de o experienta minunata cu bicicletele in zona Viscri. 
Am mai facut asta acum 2 ani pe vremea cand Sofi (fetita noastra) avea doar 1 an si jumatate si atat de mult ne-a placut incat am mai vrut sa repetam experienta. 

Asa ca, ne-am decis sa ne luam un weekend prelungit de vara si sa mergem acolo. Ne-am cazat intr-un loc tare drag noua, care este una dintre cazarile noastre preferate din Romania. Este vorba de Bike Check Inn din satul Bunesti. Ne place tare mult aici pentru ca:
- pensiunea este construita din materiale recuperate din dezmembrarea unor cladiri vechi, elemente frumos combinate, specifice zonei
- camerele sunt mari si se doarme foarte bine
- au o gradina mare cu multa iarba si spatiu de joaca
- mancarea este foarte buna, au chiar si optiuni vegetariene si vegane 
- au o piscina naturala care ofera o experienta inedita 
- cateva trasee de bicicleta pornesc chiar din curtea pensiunii
- ownerul pensiunii este foarte de treaba si este o placere sa stai cu el de vorba. Cunoaste foarte bine toata zona si face recomandari pe specificul fiecarui grup
- iti poti inchiria biciclete de la pensiune, chiar si electrice
- pentru cei care vor sa calareasca, pensiunea ofera si aceasta posibilitate


Noi am facut 3 trasee de bicicleta:
1. Cel mai usor traseu - plecare de la Bike Check Inn si am mers dupa cum duce drumul pana in satul Crit. Am mers pe traseu cu copilasi de 5 ani+ care s-au descurcat foarte bine, uneori cu putin ajutor din partea unui adult. Sofi (3 ani jumatate) a stat in scaunel pe bicicleta taticului. Este un traseu drept cu cateva portiuni scurte de coborare si de urcare. Mergi pe camp, pe langa lanurile de porumb si la un moment dat treci un rau si ajungi in sat. Este un traseu relaxant, o combinatie intre miscare si bucuria de a bicicli intr-un loc asa placut si cu o energie asa frumoasa. 
Durata traseului (dus intors) - aproximativ 1h.


2. Traseul moderat - pe dealurile de langa Viscri. Plecare cu masina de la Bike Check Inn pe drumul spre Viscri si la un moment dat, am facut dreapta spre padure pana la acest punct. Masinile le-am lasat acolo si am pornit pe traseu. Am ales sa mergem cu masinile pana in acest punct pentru a evita o urcare lunga si solicitanta pentru copii. Acesta portiune poate fi parcursa si cu bicicleta dar traseul devine mai dificil.
Traseul este pe dealurile din imprejurimile Viscri, sunt destul de multe pante. Si acest traseu l-am facut cu 2 copilasi (5 si 7 ani) care pe zonele mai dificile erau trasi de tatici (am legat o sfoara de bicicletele lor si taticii ii trageau). Sofi (3 ani jumatate) a stat in scaunel pe bicicleta taticului. Traseul este superb, mergeam pe bicicleta si nu ma puteam satura de frumusetea peisajului, dealuri cat poti cuprinde cu ochii, copaci rasfirati, o minunatie. Traseul duce pana in Viscri, unde ne-am oprit sa mancam o ciorba si apoi am luat-o inapoi spre Bike Check Inn, de data asta pe drumul de masina. Drumul de intors, a fost pe asfalt, iar in cea mai mare parte este doar coborare. Sofi chiar a adormit in scaunul de bicicleta.
Durata traseului: 3h. La intoarcere doar taticii s-au dus cu bicicletele dupa masina, noi ne-am oprit la Bike Check Inn. 


3. Traseu mediu-dificil - plecare cu masina de la Bike Check Inn pana in Viscri si de acolo am urmat traseul pe dealuri si prin paduri pana in Mesendorf, apoi pana in Crit si apoi inapoi in Bunesti
Nu este un traseu pentru copilasi. Eu am facut traseul acum 2 ani si mi s-a parut greu. Atunci am luat-o si pe Sofi cu noi in scaunelul ei, a fost o intreaga aventura si ea a rezistat eroic. Traseul este mai tactic, cu urcari lungi, poteci inguste, este solicitant pentru cei care folosesc biciclete clasice (care nu sunt electrice), dar peisajele sunt foarte frumoase. Anul acesta doar taticii au parcurs acest traseu. 
Durata traseului parcurs doar de tatici: 3h.
Durata traseului cand l-am facut în familie: 4:30h.



Pe langa toate traseele de bicicleta, daca ajungeti in zona va recomand sa ajungeti la Sighisoara, sa faceti o plimbare prin cetatea medievala si sa vizitati vulcanul de la Racos.

Un loc minunat pe care va recomand sa nu il ratati este Tei Teehaus, in Saschiz, este o locatie cu totul speciala. Un loc pe care l-am descoperit in 2020, este de poveste. Are o energie atat de frumoasa si cu o gradina botanica veritabila, oamenii care au creat locul planteaza acolo: kale, mangold, sfecla, tot felul de plante si flori minunate. Servesc si bauturi fara zahar. 



Cam atat din experienta noastra cu bicicletele si nu numai, in zona Viscri. 

Vacante minunate sa aveti!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!