In drumetie cu un copil mic

In drumetie cu un copil mic
Traim intr-o lume atat de agitata, traim in orase aglomerate si cu multa poluare, avem atata nevoie de natura, de munti, de copacii bogati in frunze, de aerul curat, de adierea vantului, de o ploaie rapida de vara, de carari frumoase si pustii de munte.

Avem o tara frumoasa si merita sa o exploram, iar copilasii nostri merita sa se bucure de experiente noi si frumoase in natura, indiferent de varsta.

Pasiunea pentru natura se cultiva de mici, asa ca va incurajez sa mergeti in drumetii cu copilasii vostri.

Astazi vreau sa va impartasesc unul din traseele pe care le-am facut impreuna cu Sofia, fetita noastra, traseul l-am facut prima oara anul trecut cand ea avea 1 an si 4 luni si am cautat un traseu ce s-ar potrivi. Dat fiind ca ea era asa micuta, nu puteam aventura intr-un traseu de 10h, era prea mult pt ea, asa ca am ales traseul Busteni - Munticel - Poiana Costilei - Poiana Vaii Cerbului - Pichetu Rosu - Cabana Poiana Izvoarelor - Gura Diham - Busteni.

Am mers cu masina pana la Caminul Alpin de unde am inceput urcarea prin padure (semn triunghi rosu). Am urcat timp de 45 min pana in punctul “La Masuratoarea Ursilor”, de unde se desprinde spre stanga poteca spre Valea Alba. Traseul nostru s-a abatut usor la dreapta spre Valea Costilei si Valea Galbinelelor. Urcarea nu a fost grea, a fost potrivita, am mers intr-un ritm astfel incat sa ne bucuram de vremea placuta si de minunatiile de copaci ce se asterneau pe langa noi. Am trecut numeroase vai in drumul nostru (Valea, Cerbului, Valea Malinului, Valea Comorilor), niste poenite foarte frumoase (ex. Poiana Costilei, Poiana Morarului) si am dat cu nasul de niste peisaje de ne taiau rasuflarea. In timpul asta puiul statea la tati in rucsac (avem un Deuter special pentru drumetie), mai vorbeam cu ea, mai cantam, ii mai aratam diverse si asa a trecut o parte din drum. Apoi a venit vremea somnului, am facut o pauza si am mutat-o din rucsac in marsupiu sa doarma mai bine, tot taticul a purtat-o.
Asa puiul nostru a dormit la aer curat timp de 1h jumatate, timp in care noi tot am continuat urcarea. Cand s-a trezit, ne-am mai oprit sa ne jucam, sa experimenteze si ea traseul cu piciorusele ei si sa mancam fructe. Traseul pana aici, este cel care duce catre Cabana Malaiesti, o sa vedeti peste tot indicatoare catre cabana.

Am ajuns la Pichetul Rosu, o rascruce de drumuri, cei curajosi pot continua spre cabana Malaesti (un traseu foarte frumos dar care nu este potrivit pentru noi, deocamdata, intrucat puiul nostru isi pierde rabdarea in rucsac dupa o perioada; pe vremurile tineretii noastre l-am facut iarna si a fost tare frumos), noi am continua spre Cabana Poiana Izvoarelor, inca un drum de 15min de mers lejer, ca prin parc. Astfel dupa aceste 15 min se incheiau cele 4h pana la punctul cheie, cabana Poiana Izvoarelor. De aici mai aveam aproximativ 2h pana in Busteni, la Caminul Alpin, unde am lasat masina. Cabana Poiana Izvoarelor a fost locul unde am luat pranzul si unde ne-am odihnit pret de 45min si ne-am bucurat de frumosii munti ce se asterneau in fata noastra (un alt traseu pana la Poiana Izvoarelor am facut cand puiul nostru avea 4luni).

Dupa un pranz gustos, adultii sandwich-uri cu humus si legume si puiul tortillia (din hrisca,
facuta de acasa) cu morcov, dupa cateva poze si dupa ce ne-am bucurat de peisajul frumos, am pornit din nou la drum, de data asta coborare. Am coborat 45 min pana la cabana Gura Diham, trecand peste multe izvoare si pe drum puiul iar a adormit (de data asta a dormit 1h), in timpul asta noi ne-am bucurat de coborare, iar de la Cabana Gura Diham ne-am continuat drumul pe sosea pana la Caminul Alpin.

Asa am incheiat cele aproape 7h de petrecut pe munte, a fost minunat, am ajuns la masina obositi dar atat de incarcati de energia padurii si cu o dorinta clara de a repeta experienta curand.

Pe drum ne-am intalnit cu putini oameni, nu este un traseu foarte popular, dar este unul tare frumos, vi-l recomand din toata inima.

Pentru a face tortillia cu hrisca, am lasat la hidratat hrisca peste noapte, a doua zi am blenduit-o cu apa, un pic de sare si am pus-o in tigaie cateva minute pe fiecare parte.

Sper sa va fie de folos tot ce v-am scris si sper sa mergeti in cat mai multe drumetii, puteti incepe cu unele mai scurte, de ex:Cascada Urlatoarea.

O vara minunata sa aveti si cat mai multe momente frumoase in natura!

Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si articolul Kit pentru o drumetie cu copiii.


 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!