Traseul nostru in Aventura cu autorulota prin Grecia

Traseul nostru in Aventura cu autorulota prin Grecia
Era sambata dis de dimineata (pentru noi inseamna ora 5:30) cand ne-am trezit, am luat ultimele bagaje si am pornit in Grecia cu casuta noastra pe roti. Casuta am inchiriat-o de aici si am fost foarte multumiti de ea, mai multe am scris aici.

Ziua 1:
Am mers: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Halkidiki.
Pornind de dimineata, am luat-o pe Sofia (fetita noastra) dormind si am pus-o in scaunelul de copil, astfel a reusit sa doarma in prima parte a drumului. Am mers repede si am reusit sa trecem granita si sa ajungem in Bulgaria, de acolo am continuat drumul cu o singura oprire (sa ne dezmortim la o benzinarie) pana la Kulata. Drumul a fost destul de liber pana cand ne-am apropiat de granita cu Grecia, unde am am dat peste o coada kilometrica care nu se misca deloc. Ne-am asezat in coada de masini si am profitat de facilitatile pe care le ofera o autorulota: am scos proviziile din frigider si am luat masa de pranz, am vrut sa fim eficienti si am reusit. Am stat acolo aproximativ 1h, dar stand pe loc a fost tocmai bine sa ne dezmortim.
Sofia s-a comportat foarte ok pe drum, am avut fructe cu noi, pe care le-am tinut la rece, in frigider. Am mai avut un baton cu susan ce ii place tare mult si s-a bucurat de el ca gustare. Am vorbit, ne-am jucat cu niste carticele cu imagini, am citit, am cantat si cand am trecut granita in Grecia s-a pus la somnul de pranz.
Pornisem de acasa cu gandul sa ajungem la campingul Armenistis din Halkidiki dar dupa ora pierduta la vama, ne-am decis sa cautam un camping la care sa ajungem mai repede, deja erau multe ore de condus si de stat pe drum. Asa ca ne-am reorientat si am ales campingul Ouzouni B, tot din Halkidki, dar de data asta pe bratul Kassandra.
Aproape de camping am oprit la un Lidl si ne-am mai luat cateva provizii, fructe locale, apa, etc.
Dupa 10 ore de mers cu masina, am ajuns in camping.
Am campat, am gasit un loc superb de unde se vedea marea si care era la 2 pasi de plaja. Am mers la plaja, apoi am mancat la masuta noastra cu view la malul marii. Apoi am facut o plimbare pe malul marii si s-a facut seara cand am mers in patul nostru din autorulota, un pat imens, abia ne intalneam 3 persoane in acest pat, cu geamurile deschise, am adormit in sunetul valurilor marii si in mirosul brizei. Detalii despre fiecare camping am scris aici.


Ziua 2
Camping Ouzouni B
A fost o zi de relaxare, am pregatit micul dejun, am mers la plaja, am dormit la pranz, am pregatit masa de pranz si am mancat niste Piadine delicioase, reteta aici. Am mers din nou la plaja, unde am stat la soare, ne-am balacit si ne-am bucurat de o zi relaxanta. Pe seara am ales sa merg cu bicicletele la o taverna greceasca despre care eu citisem ca este foarte apreciata. Drumul a fost putin cu peripetii, pentru ca se merge pe un drum paralel cu autostrada, apoi pe un drum comunal care se termina langa un pod si ca sa treci pe malul celalalt trebuie sa urci/cobori scarile podului cu bicicletele in spate. Dar a meritat experiente pentru ca am ajutat la o taverna (aici o gasiti) unde am luat cina.

Ziua 3
Camping Ouzouni B – Camping Asterias
Dupa o zi de relaxare, in ziua 2 am traversat Grecia ca sa ajungem in apropiere de Lefkada. Citisem despre 2 campinguri unde poti sta inainte sa ajungi pe insula. Asa ca, dupa niste review-uri ce ne-au placut tare mult, am ales camping Asterias.
Dupa 5 ore de mers, timp in care ne-am oprit la tarabele de pe drum sa ne aprovizionam cu fructe si legume, am ajuns in camping. A fost dragoste la prima vedere, si o sa vedeti ca aici ne-am petrecut cele mai multe zile din vacanta, tocmai pentru ca ne-a placut tare mult.
La intrarea in camping ne-a intampinat o doamna frantuzoaica, foarte amabila, care desi initial ne spusese ca locuri pe malul marii nu mai sunt pentru autorulote, a reusit sa ne gaseasca un loc, ce tare mult ne-a placut.
Plaja era la 1 pas, o plaja exact cum imi doream, maxim 20 de oameni, pe o intindere imensa, plaja m-a dus cu gandul la plajele din Thailanda.
Am campat si apoi ne-am bucurat de restul zilei pe plaja.


Ziua 4
Camping Asterias
Am continuat relaxarea si viata fara pantofi, am stat cat a fost ziua de lunga desculti, la plaja. Ne-am odihnit, am gatit cu proviziile pe care le aveam, ne-am jucat, ne-am relaxat, ne-am bucurat de plaja, soare si mare. Silviu a plecat cu bicicleta sa mai cumpere fructe, incepeau sa se termine proviziile. Iar seara am mers la un restaurant de langa Camping, unde am luat cina.


Ziua 5
Camping Asterias - Lefkada – Camping Santa Maura
In prima parte a zilei am mai stat in camping, apoi pe la pranz, la ora de somn a Sofiei am plecat spre urmatoarea destinatie. Nu ne grabeam pentru ca de data asta aveam un traseu scurt de parcurs.
De data asta nu aveam un loc cert unde vrem sa stam, aveam 3 optiuni si am mers sa vedem 2 din ele. Desi pana acum drumurile in Grecia au fost wow, mereu pe autostrada (unde mereu trebuia sa platesti), pe insula viata era mai lenta, asa si drumurile.
Prima destinatie a fost camping Santa Maura, unde desi initial ne-au spus ca nu au loc cu view la mare, ulterior cand au vazut ca vrem sa plecam, ne-au gasit un loc. Totusi ne-am decis sa mai vedem un camping Poros Beach Camping Bungalows care era la 20 min distanta. Pana la urma ne-am intors la Santa Maura, ne-a placut mai mult, locul de campat era la 2 metri de mare.
Am campat acolo, ne-am bucurat de view si apoi am mers sa mancam la una din tavernele de pe malul marii.
Am facut alegerea potrivita, a fost superb, liniste peste noapte. Atentie nu peste tot in camping e asa, am avut noroc sa gasim locul de campat retras, pe malul marii, campingul este foarte aglomerat. 


Ziua 6
Cutreierand prin Lefkada
Ziua aceasta am ales sa o petrecem plimbandu-ne si facand turul insulei.
Dupa ce ne-am oprit in Vasiliki si am facut o plimbare prin orasul cochet si am luat pranzul pe malul Marii Ionice, am pornit spre Porto Katsiki, oprindu-ne pe drum sa vedem niste peisaje demne de plajele exotice. Drumul a fost destul de anevoios pentru o autorulota, dar pana la urma am ajuns si am coborat sa ne bucuram putin timp de culoarea incredibila a marii.
Cand se apropia de seara, am pornit spre Lefkada town unde ne-am vazut cu niste prieteni (kiteri). Ne-am oprit masina pe malul marii, langa un restaurant, am mancat si apoi am mers sa dormim. In Grecia este interzis sa campezi off, dar asta daca iti instalezi acolo masa, umbrela etc. Noi pur si simplu am parcat masina si ne-am culcat.


Ziua 7 
Lefkada Town - Camping Asterias
De data asta am pornit de dimineata pentru ca abia asteptam sa ajungem in campingul nostru preferat si sa ne bucuram de mare, plaja si atmosfera de acolo. 


Ziua 8
Camping Asterias - orasel langa granita cu Bulgaria
In prima parte a zilei ne-am bucurat de programul obisnuit, mic dejun, plaja, plimbare pe malul marii, baie in mare. Dupa masa de pranz am pornit din nou la drum. Planul fiind sa innoptam cat mai aproape de granita cu Bulgaria astfel incat de dimineata sa trecem repede granita. 
Asa am gasit oraselul, am parcat intr-un loc recomandat in aplicatia "park4night" si ne-am pus la somn direct. 


Ziua 9
Orasel langa granita cu Bulgaria- Kulata - Sofia - Ruse - Giurgiu - Bucuresti 

Dis de dimineata am pornit la drum, ne doream sa parcurgem cat mai mult din somnul Sofiei, totul a mers bine. Ne-am oprit in Bulgaria la o benzinarie, unde ne-am facut o salata, am mancat si apoi am pornit spre Romania. 
Am ajuns acasa, am golit rulota si apoi ne-am dus sa o predam. 

La final cu greu ne-am luat ramas bun de la casuta pe roti ce ne-a dus prin atat de multe locuri frumoase si ne-a fost casa, masa, masina, loc de relaxare, loc de munca si tot ce ne-am dorit. 
Asa am incheiat aventura noastra cu autorulota prin Grecia! 

Speram ca ti-a placut articolul, daca da, iti recomand sa citesti si despre vacanta noastra in Sardinia aici
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!