Vacanta in Sardinia partea II – Atractii si recomandari

Vacanta in Sardinia partea II – Atractii si recomandari
Am petrecut 7 zile in Sardinia si ne-am dorit sa descoperim cat mai mult din ea. Am fost impresionati de frumusetea peisajelor de pe insula si culoarea marii. Un mare avantaj a fost faptul ca am mers in off season (final de Aprilie), peisajele sunt mai frumoase cu mai putini turisti.

Prima parte a experientei din Sardinia, o gasesti aici, am povestit despre zbor, vreme, cazare si mancare.

Mai jos am enumerat topul atractiilor de pe Insula, unde am mers si ne-a placut.
1. Insula La Madalena -  este una din cele mai frumoase locatii de care ne-am bucurat pe insula.
Cum am ajuns acolo? Am luat feribotul din Palau si am ajuns in mai putin de 30 minute. Calatoria cu feribotul in sine a fost foarte draguta, cu multe peisaje frumoase in jur.
Insula este micuta si puntele de atractie sunt doar la 10-15 minute distanta unele de altele.
Prima destinatie a fost in Estul insulei, la Cappella della Madonnetta, iar pe drum ne-am oprit de mai multe ori sa ne bucuram de peisajele minunate.
Pentru ajunge la Cappella della Madonnetta, am mers cateva minute pe un drum neasfaltat, apoi am ajuns la o mica capela si ne-am bucurat de frumosul peisaj.
Punctul central al vizitei pe insula a fost plaja Spiaggia di Bassa Trinita, aici am facut prima plaja din vacanta noastra si a fost minunat. Am gasit un adapost langa o stanca, vantul nu mai bateam, soarele ne mangaia bland si placut, eram doar noi, marea de o culoarea superba, si multe flori roz in jur, un peisaj de vis. Am stat cateva ore sa ne bucuram de experiente.
Ne-am fi dorit sa ajungem si la Spiaggia di Cala Spalmatore, dar timpul trecuse si voiam sa ne intoarcem la feribot ca sa pornim la urmatoarea destinatie.


2. Plaja La Pelosa – o alta plaja minunata, o plaja foarte frumoasa pe care o privesti si nu te mai saturi. Plaja cea mai frumoasa este destul de mica si sunt destul de multi turisti. Noi am fost in afara sezonului si erau destul de multi oameni acolo, nu imi inchipui cum este in sezon.
Marea este de o culoare superba, nisipul alb si florile in jur creaza un peisaj de vis.


3. Plaja Tuerredda – in drumul nostru de vizitare al partii de Sud a insulei, ne-am oprit aici. De cand am pasit am fost impresionati de frumusetea plajei, apa era linistita si de o culoare frumoasa. Am citit despre ea in research-ul pe care l-am facut si am citit numai opinii positive, astfel a facut parte din lista atractiilor de pe insula.

4. Puerto Cervo – unul din cele mai scumpe orasele din Europa, un orasel micut dar foarte cochet, ne-a facut placere sa ne plimbam pe stradute.


5. Plaja El Principe (este in poza de la inceputul articolului) – desi am ajuns dupa-amiaza la plaja, dupa ce am vizitat Puerto Cervo, ne-a placut tare mult. Am mers cateva minute pe jos pana la plaja si am ajuns intr-un loc linistit si placut.

6. Plaja Carpacio – o alta plaja din apropiere de Puerto Cervo, o plaja care m-a dus cu gandul la plajele din Thailanda.

7. Flamingo – in Europa, in afara de gradina zoological, nu am vazut aceste pasari. Auzisem ca in Sardinia sunt in anumite luni, dar sincer nu ne asteptam sa dam de ei atat de usor. I-am gasit in doua locuri, prima oara am vazut un stol de 6 flamingo cand plecam de la Dunele de nisip si a doua oara i-am vazut la intrarea in Cagliari, am fost suprinsa sa vad atat de multi flamingo stand pe mare.

8. Bosa – un oras cu miros de Italia, ne-a amintit de orasele din Toscana. Am petrecut cateva ore plimbandu-ne si luand masa pe stradutele cochetele ale orasului. Privelistea de sus de langa castel, este una foarte frumoasa.


9. Dunele de nisip – o plaja cu dune imense de nisip alb. Unde am ajuns dupa ce am mers cu masina cativa km, pe un drum neasfaltat. Din pacate, am prins o zi mai innorata iar marea nu si-a aratat culoarea minunata. Dar ne-a placut sa escaladam dunele de nisip si sa vedem nisipul roz de pe malul apei.

10. Plaja Poglina – in ultima noastra zi in Sardinia am ales sa stam in Alghero unde am ales sa mergem la plaja Poglina, la doar 15 min de Alghero. Ne-a placut si aici, o plaja retrasa dar foarte draguta.


11. Olbia – un alt oras cochet, unde ne-a facut placere sa ne plimbam cateva ore. Daca ajungeti in zona, va recomand sa il vizitati.

Tips and tricks pentru insula:
1. Inchirierea unei masini. Sa te deplasezi pe insula cu transportul in comun este destul de dificil, astfel, ca sa poti ajunge la minunatele plaje, este necesar sa va inchiriati masina. Noi ne-am inchiriat masina de la VitaRent Si am fost multumiti de experienta, mai putin scaunelul de copil care a fost foarte incomod pentru copil.
2. Preturile, in off season preturile sunt decente, in schimb daca mergeti in sezon acestea cresc foarte mult, pretul la inchirieri de masini se dubleaza si chiar si asa gasesti mai greu sa inchiriezi, cazarile la fel. Perioada final de Aprilie inceput de Mai noua ni s-a parut perfecta de mers, dar sigur sunt si alte perioade foarte ok.
3. In jurul pranzului, multe din restaurante si magazine sunt inchise, asa ca va recomand sa verificati acest aspect inainte de a alege un restaurant unde sa mergeti. Noi am avut cateva astfel de experiente cand cautam un loc unde sa mancam si nu am gasit.
4. Nu am mers cu barca pe mare dar daca aveti timp si vreti si o astfel de experienta, va recomandam. Existe multe insule superbe ce pot fi vizitate doar de pe mare.
5. Zona cea mai frumoasa din frumoasa de insula din punctul nostru de vedere este zona de Nord si merita sa petreceti acolo mai multe zile. Cand ne vom intoarce pe Insula acolo vom sta si am alege sa stam in 2 locatii: pe insula La Madalena si langa plaja La Pelosa, la Stintino.

Cam atat din vacanta noastra din Sardinia!
Speram ca ti-a placut articolul, daca da, iti recomand sa citesti si despre vacanta noastra in Tenerife aici
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!