Pastele din grau comun sunt cele mai populare paste de pe piata din Romania. Din pacate acestea sunt de cele mai multe ori hrana goala, hrana ce nu aduce niciun beneficiu nutritiv organismului nostru si din pacate doar umfla stomacul si ii da de treaba pentru a digera si elimina.
Am ales fusilli ECO de la Biona pentru ca in fabricarea lor s-a folosit doar faina de grau spelta inegrala de calitate.
Acestea sunt produse in nordul Italiei de o familie cu traditie in fabricarea pastelor.
Am ales pastele din faina integrala de spelta ECO datorita calitatilor nutritionale net superioare graului comun, este mai hranitor si chiar mai usor de digerat. Desi este bogat in gluten, datorita calitatilor nutritionale este tolerat chiar si de persoanele cu intoleranta la gluten. Este bogata in vitaminele A, E, B1, B2, acizi grasi, minerale precum fier, magneziu, fosfor, calciu. Printre beneficiile graului spelta se enumera: stimularea metabolismului, detoxifierea organismului, oferind astfel o stare de bine in organism.