Boabele provin din arborii de cacao din soiul Criollo, un soi vechi de cacao de cea mai buna calitate, descoperita de Christofor Columb in 1502. Este denumita si “alimentul zeilor” si vine tocmai din Peru pentru ati bucura papilele gustative si nu numai. Mai putin de 10% din productia mondiala de cacao este din arborii din soiul Criollo din cauza faptului ca sunt niste arbori foarte delicati, predispusi la boli si ca urmare produc un numar mic de boabe de cacao.
Boabele de cacao sunt crude, 100% naturale, obtinute prin spargerea mecanica a boabelor de cacao. Nu au fost supuse tratamentelor termice sau chimice, astfel isi pastreaza in totalitate beneficiile extraordinare pentru organismul tau. In plus, beneficiezi cea mai buna parte a bobului de cacao, miezul.
Boabele de cacao din arborii din soiul Criollo au un continut foarte redus de cafeina. Contine peste 300 de compusi chimici diferiti benefici pentru organismul uman. Este cea mai bogata sursa de antioxidanti din lume, minerale (cea mai importanta sursa de magneziu organic din lume, 9 g de cacao contin doza zilnica recomandata de fier, crom, mangan, zinc, cupru), vitamine, triptofan si serotonina triptaminica (substante care imbunatatesc starea de spirit) si acizi grasi omega 6.
Cacaoa comercializata in stare prelucrata (ciocolata) provine majoritar din soiul Forastero, aceasta nu aduce in organism decat 10% din calitatile nutritionale ale celei crude. Prin procesul de fierbere si procesare se pierd din aminoacizii, vitaminele si mineralele pe care le are aceasta in mod natural. De aceea iti recomandam produsele noastre din arborii din soiul Criollo.