Pudra de cacao provine din arborii de cacao din soiul Criollo, un soi vechi de cacao de cea mai buna calitate, descoperita de Christofor Columb in 1502. Este denumita si “alimentul zeilor” si vine tocmai din Peru pentru ati bucura papilele gustative si nu numai. Mai putin de 10% din productia mondiala de cacao este din arborii din soiul Criollo din cauza faptului ca sunt niste arbori foarte delicati, predispusi la boli si ca urmare produc un numar mic de boabe de cacao.
Pudra de cacao boabe este cruda, 100% naturala, obtinuta din boabe intregi de cacao, prin procedee exclusiv mecanice, la temperaturi sub 45 grade. Nu este supusa tratamentelor termice sau chimice, astfel isi pastreaza in totalitate beneficiile extraordinare pentru organismal tau. Este aromata si absolut delicioasa in orice preparat o vei folosi.
Pudra de cacao din arborii din soiul Criollo are un continut foarte redus de cafeina. Contine peste 300 de compusi chimici diferiti benefici pentru sanatate. Este cea mai bogata sursa de antioxidanti din lume, minerale (cea mai importanta sursa de magneziu organic din lume, 9 g de cacao contin doza zilnica recomandata de fier, crom, mangan, zinc, cupru), vitamine, triptofan si serotonina triptaminica (substante care imbunatatesc starea de spirit) si acizi grasi omega 6.
Cacaoa comercializata in stare prelucrata (ciocolata) provine majoritar din soiul Forastero, aceasta nu aduce in organism decat 10% din calitatile nutritionale ale celei crude. Prin procesul de fierbere si procesare se pierd din aminoacizii, vitaminele si mineralele pe care le are aceasta in mod natural. De aceea iti recomandam produsele noastre din arborii din soiul Criollo.