Untul de cacao boabe provine din arborii de cacao din soiul Criollo, un soi vechi de cacao de cea mai buna calitate, descoperita de Christofor Columb in 1502. Este denumita si “alimentul zeilor” si vine tocmai din Peru pentru ati bucura papilele gustative si nu numai. Mai putin de 10% din productia mondiala de cacao este din arborii din soiul Criollo din cauza faptului ca sunt niste arbori foarte delicati, predispusi la boli si ca urmare produc un numar mic de boabe de cacao.
Untul de cacao boabe este crud, virgin, nerafinat,100% natural, obtinut prin presarea la rece (la temperaturi sub 45 grade) a boabelor intregi de cacao. Astfel se obtine untul care apoi se lasa la racit si se intareste. Nu a fost supus tratamentelor termice sau chimice, astfel isi pastreaza in totalitate beneficiile extraordinare pentru organismul tau (atat intern in alimente cat si extern pe corp).
Are o textura fina, se topeste pe papilele tale gustative si este o delicatesa in bucataria ta. Poti adauga untul de cacao in orice reteta unde iti doresti sa predomine gustul de ciocolata.
Boabele de cacao din arborii din soiul Criollo au un continut foarte redus de cafeina. Contine peste 300 de compusi chimici diferiti benefici pentru organismul uman. Este cea mai bogata sursa de antioxidanti din lume, minerale (cea mai importanta sursa de magneziu organic din lume, 9 g de cacao contin doza zilnica recomandata de fier, crom, mangan, zinc, cupru), vitamine, triptofan si serotonina triptaminica (substante care imbunatatesc starea de spirit) si acizi grasi omega 6.