Maslinele Kalamata sunt printre cele mai apreciate masline grecesti. Provin din regiunea Kalamon din sudul Greciei, iar UE are reguli stricte privind denumirea de Kalamata, nu o pot folosi decat cei care cultiva masline din aceasta zona, beneficiind astfel de un sol unic si o clima aparte.
Maslinele Kalamata sunt masline de calitate superioara, culese manual, se mureaza tip de 6-11 luni in saramura, proces natural ce le fragezeste si "elimina" amareala fructelor crude. Trecerea prin procesul de murare impreuna cu solul si clima aparte a zonei de unde vin, ofera un gustl cu totul aparte.
Ambalajul in care vin este unul special pentru mentinerea calitatii maslinelor. Maslinele pastrate in ambalajele traditionale, se oxideaza si capata un gust ranced in contact cu aerul, la putin timp dupa deschidere. In ambalajul special de pastrare a maslinelor Kalamata Lelia, acest lucru nu se intampla.
Toate aceste calitati ale maslinelor (solul, clima, procesul natural si de lunga durata, ambalajul), impreuna cu ingredientele putine si sanatoase fac din aceste masline, alegerea perfecta. Daca iti plac masline, atunci nu ezita sa le achizitionezi, o sa te indragostesti de ele, asa cum am facut si noi si nu ne-am mai intoarce la maslinele din supermarket-uri.
Maslinele nu sunt doar delicioase dar au si proprietati nutritive valoroase.