Am ales Cacao din soiul Criollo datorita beneficiilor pe care le are pentru corpul nostru, contine peste 300 de compusi chimici diferiti benefici pentru organismul uman.
Este cea mai bogata sursa de antioxidanti din lume, minerale (cea mai importanta sursa de magneziu organic din lume, 9 g de cacao contin doza zilnica recomandata de fier, crom, mangan, zinc, cupru), vitamine, triptofan si serotonina triptaminica (substante care imbunatatesc starea de spirit) si acizi grasi omega 6.
In weekend am incercat o noua reteta si azi ma bucur sa o impartasesc si cu voi. Cand avem oameni dragi in vizita, mereu ne ocupam sa pregatim gustari sanatoase, fara zahar si fara gluten. Pentru 12 bucati am avut nevoie de urmatoarele ingrediente: Ingrediente: 30 g migdale /fulgi de migdale, de preferat hidratate in prealabil 40 g smochine grecesti 30 g puffy de quinoa sau de mei plus aditional pentru pregatire 20 g granola 130 g banana...
Citeste mai mult
Se pare ca finalul de an este momentul in care incerc sa diversific variantele de preparate pe care le fac cu cartof dulce, asa a fost si acum. De data asta am pregatit, cartof dulce la cuptor umplut cu naut si avocado, este o reteta care tare mult ne-a placut, sper sa o incercati si voi si sa ne spuneti parerea voastra. Ingrediente: 4 cartofi dulci o conserva de naut 2 avocado 1 ardei rosu 1 ceapa rosie mica zeama de lamaie/lime 2 catei...
Citeste mai mult
Portia de vitamine pentru inceputul de zi, cu multa vitamina C! In weekenduri cand avem timp de dimineata ne place sa ne pregatim o salata cu rodie si patrunjel, a devenit un obicei care ne place tare si mult, pe langa asta salata este delicioasa. Ingrediente pentru o salata pentru 2 persoane: 4 legaturi de patrunjel de pe care am luat frunzele, le-am spalat si apoi am scurs apa de pe ele 10 rosii cherry medii taiate bucati Boabele de la o rodie...
Citeste mai mult
Dragi prieteni, Inspirata de ideea de Tiramisu la pahar m-am decis sa inventez o varianta de prajitura la pahar/borcan cat mai nutritiva, pe care sa o consumam toata familia. Asa mi-a venit ideea sa folosesc dovleac, piscoturile vegane si frisca de cocos si sa creez un desert sanatos , vegan, fara lactate si fara zahar rafinat, gata in 10 minute. Ingrediente: - Dovleac copt - Piscoturi vegane , fara zahar sau Biscuiti fara zahar - Frisca...
Citeste mai mult
Astazi va impartasesc o noua reteta de gustare pentru intreaga familie, o gustare sanatoasa si nutritiva. De data aceasta, autorul retetei nu sunt eu, ci este Raluca de la Naturawl . Raluca este o persoana minunata, mereu zambitoare, cu vibe pozitiv care impartaseste principii in care si noi credem. E o placere sa o urmaresc si sa ma las inspirata de ideile ei. Va las cateva doar ca sa vedeti cate asemanari sunt intre noi: 1. Mananca sanatos si sustine...
Citeste mai mult
Este una din cele mai frumoase perioade ale anului. Sfarsitul verii si inceputul toamnei este sezonul in care suntem cei mai rasfatati de natura cu fructe si legume proaspete. In reteta de astazi, rosiile sunt vedetele. Ne bucuram de rosiile naturale si zemoase din gradina bunicilor si pregatim supa raw de rosii– Gazpacho. Ingrediente: • 10-12 Rosii • 4-5 Castraveti medii/mici • 2 Ardei grasi • 1 Tija...
Citeste mai mult
In weekend-uri, cand avem timp, ne face placere sa testam si sa experimentam retete noi. Ideea de a face o pizza vegana homemade o aveam de mult, dar pana acum nu am reusit sa o pregatim, si in plus, ne lipsea un aspect foarte important, blatul. Recunosc ca dintre toate preparatele din bucatarie, pregatirea painii si a blatului pentru pizza nu intra in categoria preferatelor mele, asa ca, atunci cand am gasit sa aducem pe Raftul Naturii blat de pizza...
Citeste mai mult
Dragi prieteni, Ma bucur sa va impartasesc o noua reteta. Este o reteta usor de pregatit, fresh, minunata pentru vara. Cu atatea rosii cu gust in jurul nostru, e si pacat sa nu profitam sa pregatim mese sanatoase, rapide si hranitoare! Combinatia de legume pe care am folosit-o vine din bucataria mexicana, unde o veti gasi cu denumirea de "salsa fresh", "salsa cruda", "pico de gallo" dar eu am adaptat-o. In plus, cand am descoperit piadinele acestea,...
Citeste mai mult
Dragi prieteni, Azi am revenit cu o noua reteta. Sosul de pesto este unul din sosurile mele preferate , am incercat diferite variante dar acesta este unul din cele mai bune. Reteta este inspirata din retetele din Thermomix, dar pe care am adaptat-o dupa sufletul meu, astfel a rezultat un preparat vegan , fara lactate si fara gluten . Thermomix m-a ajutat in pregatirea sosului si a fost mult mai rapid decat cu vechiul meu blender, mai jos o sa va las instructiunile...
Citeste mai mult
Dragi prieteni, La finalul evenimentului LIVE de pe Facebook “Gatim rapid si sanatos cu Thermomix si Raftul Naturii” ne-ati cerut retetele pe care le-am pregatit, asa ca m-am decis sa scriu acest articol pe blog. Pentru ca imi doresc sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa si nutritiva am decis anul trecut sa imi fac un cadou de ziua mea, asa ca am decis sa achizitionez un Thermomix. Mai multe despre decizia mea de a lua un Thermomix,...
Citeste mai mult
Povestea mea cu Thermomix a inceput pe vremea cand eram insarcinata cu Sofia si am participat la un scurt Demo, in cadrul unui curs, astfel am vazut cat de usor se face inghetata. M-a impresionat si mi-a intrat la suflet dar si pe wishlist . De atunci m-am tot gandit la el si la un moment dat am stabilit un Demo la noi acasa. Dupa Demo dorinta de a avea si eu un Thermomix a crescut si mai mult. Ce ma tragea inapoi era pretul, dar cand am pus in balanta...
Citeste mai mult
Dragi prieteni, Azi impartasesc cu voi o noua reteta, de data asta Thermomix m-a inspirat si ajutat in pregatirea retetei. Am urmat pasii dintr-o reteta standard din retetarul de baza dar pe care am adaptat-o dupa sufletul meu, astfel a rezultat un preparat #faragluten , #faraulei si #faralactate . De ce am ales sa imi cumpar Thermomix, am scris mai multe aici . Ingrediente: o mana de patrunjel proaspat 4 catei de usturoi 100 g ciuperci...
Citeste mai mult