Cartof dulce la cuptor umplut cu naut si avocado

Cartof dulce la cuptor umplut cu naut si avocado
Se pare ca finalul de an este momentul in care incerc sa diversific variantele de preparate pe care le fac cu cartof dulce, asa a fost si acum.
De data asta am pregatit, cartof dulce la cuptor umplut cu naut si avocado, este o reteta care tare mult ne-a placut, sper sa o incercati si voi si sa ne spuneti parerea voastra.

Ingrediente:
Instructiuni:
1. Am pus cartofii dulci la cuptorul preincalzit la 180 grade, in coaja, pana cand am putut sa imping furculita bine prin ei.
2. Intre timp, am taiat ardeiul si ceapa, pe care le-am pus intr-o tigaie la foc mic cu putina apa, le-am lasat 10min si apoi am adaugat nautul din conserva (dupa ce am scurs apa si spalat nautul) si am mai lasat sa se gateasca timp de inca 10 min, amestecand in mod constant. La final, am adaugat sare, un praf de turmeric si fulgi de chilli.
3. Am pregatit sosul de avocado: am curatat avocado, l-am pasat, am adaugat cateii de usturoi tocati marunt in prealabil, sare, zeama de lamaie si ulei de masline, dupa cateva secunde sosul era gata.
4. Am pregatit si sosul de iaurt, am pus 50ml iaurt din caju, zeama de lamaie si usturoi pudra pe care le-am amestecat.
5. La final am scos cartofii, i-am taiat in jumatate si am inceput sa ii umplu, am pus nautul pregatit cu ardei, sosul de avocado si am presarat deasupra parmezan de caju si sumac. Pe anumite bucati am adaugat si sos de iaurt.

Apoi ne-am pus la masa. Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si reteta salatei noastre preferate - Salata cu rodie si patrunjel.

PS: Noi gatim cartofii in coaja mereu. Cartoful este singura leguma care prin procesul de gatire isi creste energia.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!