Cheesecake raw vegan cu cocos si mango - tortul de la 2 anisori

Cheesecake raw vegan cu cocos si mango - tortul de la 2 anisori
In weekend am sarbatorit-o pe Sofi, a facut doi anisori de cand ne bucura fiecare zi din viata noastra. Pentru ca nu puteam sa lasam sa treaca aceasta zi speciala, am organizat o mica petrecere in familie iar ca la orice petrecere nu avea cum sa lipseasca un tort.
Tortul de ziua Sofiei este deja o traditie si cand a facut un anisor i-am pregatit un tort de care si ea s-a bucurat.

Pentru anul acesta am ales un cheesecake vegan cu cocos si mango ce a fost delicios, ne-a incantat papilele gustative. Combinatia cocos si mango este dementiala, astfel acest tort a trecut in topul torturilor mele preferate. Pot sa va mai spun ca este si foarte simplu de facut.

Ingrediente:
1. Blat:
  • 50 g nuci romanesti/ alte tipuri de nuci hidratate peste noapte
  • 50 g migdale hidratate peste noapte
  • 10 curmale hidratate cateva ore
  • 40 g unt de arahide/migdale
2. Ingrediente crema de cocos:
  • 200 g caju hidratate peste noapte
  • 50 g ulei de cocos presat la rece lichid
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • o cutie cu crema de cocos Biona de 400 ml pe care am tinut-o peste noapte la frigider 
  • 2 linguri de miere
  • semintele unei pastai de vanilie
3. Ingrediente crema de mango:
  • 450 g mango
  • 3 lingurite agar - agar

Instructiuni blat:
1. Spalam nucile dupa hidratare si le adaugam in blender, apoi adaugam apoi curmalele si untul de arahide si le mixam pana se transforma intr-o pasta. 
2. Adaugam intr-o tava cu fund detasabil o foaie de copt peste care punem pasta rezultata si o punem la frigider pana cand facem cremele.

Instructiuni crema de cocos:
1. Adaugam in blender nucile hidratate, zeama de lamaie, uleiul de cocos si le mixam. Mixam cu rabdare, pana cand se obtine o pasta.
2. Peste pasta rezultata adaugam partea solida a conservei de cocos, semintele din pastaia de vanilie, mierea si mixam pana obtine o crema omogena. Am adaugat din conserva de cocos o combinatie intre partea solida si apa, dat fiind ca erau destul de amestecate.
3. Scoatem de la frigider tava si adaugam peste blat crema de cocos rezultata, crema este delicioasa. O reintroducem in frigider.

Instructiuni crema de mango:
1. Am folosit mango congelat, asta pentru ca mango-ul crud din marketuri este destul de greu sa il gasesti suficient de copt astfel incat sa aiba gustul de la el de acasa.
2. Am blenduit mango-ul pana am obtinut un piure.
3. Am pus intr-o oala pe foc piureul pana a ajuns la temperatura de fierbere cand am adaugat agar agar si am amestecat timp de cateva minute pana a inceput sa se ingroase.
4. Am adaugat piureul de mango rezultat peste compozitie, l-am lasat pana s-a racit un pic si apoi l-am pus la frigider pentru cateva ore, va recomand sa o puneti peste noapte astfel se va intari mai bine.
5. Inainte de a sufla in tort, am ornat cu cateva bucati de zmeura si gata.

Recomandare: Eu am folosit o tava destul de mare, pentru compozitia aceasta va recomand o tava de 18 cm diametru.



 
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!