Humus de casa, rapid si delicios

Humus de casa, rapid si delicios
Azi a fost ziua nautului, iar humusul eu il ador si imi face placere sa il gatesc. Este o reteta simpla si delicioasa.

Ingrediente:
  • 250 g naut grecesc hidratat
  • 2 linguri pasta de susan / tahini
  • ulei masline presat la rece cu aciditate 0.3%
  • 3 catei de usturoi 
  • boia dulce
  • 1/2 dintr-o lamaie
  • sumac
  • apa
  • sare neiodata
  • foi de dafin
  • tumeric (pentru decor)

Instructiuni:
1. Am pus in apa la hidratat nautul grecesc 12 h.
2. Dupa cele 12 h, am aruncat apa si am spalat nautului si l-am pus intr-o sita cu o carpa uda deasupra si l-am udat din cand in cand timp de 24 h, timp in care a germinat.
3. Apoi l-am pus la fiert la foc mic, am pus in oala si foi de dafin, l-am lasat la fiert timp de aproximativ 2 h.
4. Am blenduit nautul, apoi am adaugat pasta de susan, cateii de usturoi, boia dulce, lamaia, sumacul, apa, sarea neiodata si am blenduit in continuare pana s-a facut o pasta gustoasa.

Dupa pregatire, il poti servi cu o salata de verdeturi sau o salata tabbouleh sau pur si simplu pe o felie de paine (nu paine alba) unde poti sa adaugi: seminte de canepa decorticata pentru un plus de nutrienti sau masline Kalamata naturale, in oricare din variante este foarte gustos.



 

Acum, pofta buna!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!