Ingrediente:
- 250 g naut grecesc hidratat
- 2 linguri pasta de susan / tahini
- ulei masline presat la rece cu aciditate 0.3%
- 3 catei de usturoi
- boia dulce
- 1/2 dintr-o lamaie
- sumac
- apa
- sare neiodata
- foi de dafin
- tumeric (pentru decor)
Instructiuni:
1. Am pus in apa la hidratat nautul grecesc 12 h.
2. Dupa cele 12 h, am aruncat apa si am spalat nautului si l-am pus intr-o sita cu o carpa uda deasupra si l-am udat din cand in cand timp de 24 h, timp in care a germinat.
3. Apoi l-am pus la fiert la foc mic, am pus in oala si foi de dafin, l-am lasat la fiert timp de aproximativ 2 h.
4. Am blenduit nautul, apoi am adaugat pasta de susan, cateii de usturoi, boia dulce, lamaia, sumacul, apa, sarea neiodata si am blenduit in continuare pana s-a facut o pasta gustoasa.
Dupa pregatire, il poti servi cu o salata de verdeturi sau o salata tabbouleh sau pur si simplu pe o felie de paine (nu paine alba) unde poti sa adaugi: seminte de canepa decorticata pentru un plus de nutrienti sau masline Kalamata naturale, in oricare din variante este foarte gustos.
Acum, pofta buna!