MASLINE – NATURALE sau obtinute prin OXIDARE?

MASLINE – NATURALE sau obtinute prin OXIDARE?
Astazi vorbim despre MASLINE –  NATURALE sau obtinute prin OXIDARE?

Incep prin a va spune ca eu nu am fost niciodata mare fan al maslinelor din market-urile conventionale, nu imi placeau pentru ca ori erau foarte sarate, ori nu erau carnoase, ori aveau un gust ciudat.

Cele mai populare masline din tara noastra sunt maslinele negre.
Din pacate, maslinele pe care le gasim in market-urile conventationale, comercializate in sistem vrac, nu stim cum au fost obtinute.

Pentru ca maslinele sa aiba culoarea inchisa exista doua variante:
1. Cele NATURALE, ce sunt culese la maturizare (dupa ce sunt coapte), au o culoare brun închisa, cu nuante rosiatice.
2. Cele INNEGRITE ARTIFICIAL, cele de negru inchis/perfect, care sunt de fapt obtinute prin oxidarea maslinelor verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica.

Unul din specialistii ANPC, intr-un comunicat de presa, mentiona ca din investigatiile facute mai mult de 40% din maslinele din tara noastra sunt innegrite artificial.

In concluzie, va recomand sa alegeti surse de incredere cand cumparati masline si cititi ingredientele.

Noi am ales sa consumam maslinele grecesti Kalamata Lelia si Almades si sa le aducem pe Raftul Naturii.

Maslinele noastre sunt de calitate superioara, culese manual, se mureaza timp de 6-11 luni in saramura, proces natural ce le fragezeste si "elimina" amareala fructelor crude.
In plus, ambalajele in care sunt pastrate aceste masline asigura prospetimea acestora.
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!