Desi poate parea surprinzator, in aceste seminte mici se ascunde o mina de aur pentru corpul nostru.
Semintele de susan nedecorticate au un profil nutritional fabulos, sunt usor de asimilat, ajuta in prevenirea si chiar vindecarea anumitor afectiuni ale corpului. Au un continut ridicat de calciu, cupru, mangan, fier, magneziu, zinc, plus o serie de vitamine si proteine. O jumatate de cana de seminte de susan nedecorticate, crude, contine mai mult calciu decat o jumatate de cana de lapte si mai multa proteina decat carnea.
Susanul poate fi consumat atat decorticat (caruia i-a fost inlaturata coaja, cum este susanul care se gaseste pe covrigi) cat si nedecorticat. Susanul nedecorticat este net superior si este cel mai indicat pentru ca isi pastreaza intacti toti nutrientii.
Am pregatit de seara o gustare de care sa se bucure toata familia a doua zi la micul dejun.
Ingrediente & Instructiuni:
- 3 linguri cu varf de seminte de susan negru (puteti folosi ce susan aveti) peste care am adaugat miere si am amestecat pana cand s-a transformat intr-o pasta
- am nivelat compozitia si am lasat-o peste noapte la frigider
- de dimineata am taiat sub forma de batoane si am servit, astfel ne-am luat doza de calciu si nu numai
- Sunt foarte bogate in calciu, ofera rezistenta oaselor si ajuta la regenerarea dintilor
- Contin zinc, astfel contribuie la productia naturala de colagen care ofera elasticitate pielii
- Bogate in fibre, astfel ajuta sanatatea digestiva
- Sustin corpul, oferind energie
- Ajuta la diminuarea starilor de anxietate si depresie
- Contin lecitina, ajutand in procesele de invatare
- Intaresc sistemul imunitar
- Ajuta la reglarea tensiunii arteriale prin continutul de magneziu