Alternative pentru o viata sustenabila

Alternative pentru o viata sustenabila
Subiectul alternative pentru o viata sustenabila este unul atat de vast si variat, dar pentru ca noi iubim natura si pentru ca ne pasa de ea, am implementat cateva "mici" lucruri in familia noastra:
  • Nu mai cumparam apa in sticle de plastic, am achizitionat un filtru de apa. Motivul a fost sa nu mai aruncam cu zecile de sticle de plastica pe luna. In plus, într-un an se amortizeaza.
  • Cand mergem la cumparaturi nu mai folosim pentru fiecare categorie de legume si fructe o plasa, avem saculeț de legume si fructe iar cand nu il avem, intr-o singura plasa punem diferite fructe si legume, pe care le cantarim separat si preturile le punem pe plasa (vor fi mai multe preturi pe o singura plasa) sau punem pretul direct pe produs si apoi le punem in cos. Stiu ca doamnele de la casierie au mai multa treaba, dar e mai important sa nu luam zeci de pungi cu care nu prea avem ce sa facem.
  • Avem mereu in masina un stoc de sacose mari din bumbac sau rafie pe care le refolosim frecvent.
  • Nu aruncam pungi de plastic decat daca s-au rupt sau sunt foarte murdare, in rest incercam sa le refolosim pe cat putem.
  • Gunoiul il aruncam selectiv, de multe ori am spalat diferite caserole tocmai sa pot sa le aruncam curate in tomberonul de plastice. Am vazut asta in Italia acum cațiva ani si am apreciat, e un mic efort dar macar atat putem face.
  • Incercam sa nu mai folosim caserole din plastic. Recipientele in care depozitam diferite mancaruri sunt din sticla, cocos sau bambus. In principal refolosim borcanele din sticla de la diferite produse.
  • Folosim sticle de sticla, mai ales cand vrem sa pastrez sucul presat la rece.
  • Nu mai cumparam paie din plastic.
  • Bateriile sau becurile le strangem si le ducem in locurile speciale de reciclare din market-urile mari.
  • Folosim la dus, sapun solid, astfel nu mai aruncam zeci de recipiente cand se termina. 
  • Nu mai folosesc absorbante obisnuite, am ales atat pentru corpul meu cat si pentru natura absorbante din bumbac 100% organic, astfel acestea sunt biodegradabile.
  • Folosim detergentii ecologici care sunt biodegradabili. In plus, luam numai la 5L, astfel ne ajung o perioada si mai lunga de timp iar prețul este mai bun. Initial am luat la 1L, apoi am trecut la 5L. Am pastrat sticlele de 1L iar cand se golesc le reincarcam din bidonul de 5L, astfel ne facem aprovizionarea din propria noastra debara. Noi am ales Biolu pentru familia noastra, le gasiti aici:Detergenti ecologici si biodegradabili
  • Folosim 2 tipuri de periute de dinti, electrice si normale, iar la cele normale am ales unele naturale din bambus ce sunt biodegradabile si eco-friendly, le gasiti aici: Periute din bambus
  • Din primavara pana in toamna incercam sa folosim bicicletele ca mijloc de transport prin oras, e o placere. Chiar de anul trecut iesim in 3 la plimbare cu bicicletele.

Daca pana acum am vorbit despre ce facem noi acasa pentru a avea o viata cat mai sustenabila, si cu Raftul Naturii incercam acelasi lucru:
  • Aproximativ 65% din produse sunt ambalate in pungi de hartie sau cutii de carton.
  • Incercam sa ne diversificam gama de produse si sa aducem produse care sa ne asigure o viata cat mai sustenabila, am adus periute de dinti din bambus, deodorante naturale cu ambalaj 100% reciclabil, burete de baie din lufa, iar lista poate continua.
  • Facturile voastre, ale clientilor, nu le mai printam ci le trimitem in format electronic, astfel reusim sa salvam niste copaci.
  • Cutiile in care va trimitem comenzile sunt cutii reciclate, cutii in care noi primim diferite produse sau cutii pe care noi le salvam de la alte companii si le folosim.
  • Pentru comenzile ce le ridicati direct de la noi, am ales sa folosim pungi din hartie.
Din pacate, desi ne-am dori sa folosim mai putin plastic pentru coletele trimise prin curier acestea trebuie sa ne asiguram ca ajung in siguranta la voi, de aceea pentru a impacheta sticlele si borcanele folosim folie de plastic cu bule.

Ce am impartasit mai sus, am simtit ca este ceea ce putem face noi, stim ca mai sunt si alte alternative, cu timpul incercam sa introducem si altele in viata noastra. Daca mai aveti si alte idei pe care vreti sa le impartasiti cu noi, asteptam mesajele voastre pe adresa de e-mail office@raftulnaturii.ro.

Tot din categoria o viata sustenabila face parte si zona de alimentatie, revin in curand si cu nou articol despre tips & trick din familia noastra.

Va multumesc ca ati citit pana aici! Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si Discutii intime - absorbante de plastic vs bumbac

Cristina

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!