Ingrediente:
- 3 banane coapte pasate
- 1 cana faina de hrisca- poate fi folosita si orice alta faina, de preferat fara gluten
- 3 lingurite sirop de roscove
- 1/4 lingura bicarbonat de sodiu fara aluminiu
- 1/2 lingurita praf de copt ECO
- 5 lingurite ulei cocos presat la rece
- 1 "ou" de in = 1 lingura de in rasnit in 2 linguri apa calduta, SAU 1 lingura faina de in in 2 linguri apa calduta
- 2 linguri seminte de dovleac
- 1 lingura seminte de in
- 1 strop de sare neiodata
Instructiuni:
1. Se formeaza doua boluri, unul cu ingredientele umede (banana, oul de in, siropul de roscove, uleiul), celalalt cu ingredientele uscate (faina, bicarbonatul, praful de copt, semintele de dovleac, semintele de in, sarea) se amesteca fiecare dintre ele.
2. Apoi se amesteca toate.
3. Se pun intr-o tava cu fund detasabil in cuptorul preincalzit la 180 de grade (am uns tava in prealabil cu ulei de cocos) SAU intr-o tava de ceramica cu hartie de copt fara clor, pana trece testul scobitorii.
4. La final am ornat cu capsuni si ulei cocos.
Ma bucur ca am facut-o in weekend, astfel 2 zile m-a salvat cu gustarea de dupa-amiaza de la gradinita fetitei mele.
La cat mai multe gustari sanatoase!
Daca v-a placut reteta, va recomand sa cititi si Pancakes vegane fara gluten si delicioase!