Cand avem oameni dragi in vizita, mereu ne ocupam sa pregatim gustari sanatoase, fara zahar si fara gluten.
Pentru 12 bucati am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 30 g migdale/fulgi de migdale, de preferat hidratate in prealabil
- 40 g smochine grecesti
- 30 g puffy de quinoa sau de mei plus aditional pentru pregatire
- 20 g granola
- 130 g banana taiata
- un varf de pudra de vanilie
- 20 g faina de cocos
- 1 lingurita unt de caju
- scortisoara Ceylon
- susan negru - pentru decor
- fulgi de cocos - pentru decor
Instructiuni pentru Thermomix:
1. Puneti migdalele, smochinele, puffy de quinoa si granola in bolul de mixare si toaca 10-20 sec/viteza 5.
2. Razuiti ingredientele pe partile laterale ale bolului de mixare cu spatula. Adaugati banana, pudra de vanilie, faina de cocos, untul de caju si scortisoara apoi amestecati 10 sec/viteza 5.
3. Transferati intr-un castron. Formati 12 bile de marimea unei nuci din masa, rulati-le prin puffy de quinoa, susanul negru sau fulgii de cocos.
Instructiuni fara Thermomix:
1. Puneti fulgii de migdale, smochinele, puffy de quinoa si granola in bolul de mixare al blederului si blenduiti pana cand compozitia se leaga.
2. Adaugati banana, pudra de vanilie, faina de cocos, untul de caju si scortisoara apoi blenduiti dar la o viteza mai mica.
3. Transferati intr-un castron. Formati 12 bile de marimea unei nuci din masa, rulati-le prin puffy de quinoa, susanul negru sau fulgii de cocos.
Bilutele pot fi servite imediat dupa preparare sau pastrate la frigider intr-un recipient ermetic timp de 1-2 zile.
Daca v-a placut reteta, va recomand sa cititi si reteta Biscuiti cu pasta de susan/tahini.