Cand cauti ceva de facut rapid si gustos pentru toata familia, iti recomand sa incerci acesti biscuiti.
In familia noastra de la mic la mare sunt foarte apreciati si atunci cand avem musafiri si facem biscuitii, toata lumea este incantata si biscuitii se termina foarte repede.
Ingrediente:
- 2 banane mari
- 60 g pasta de susan/tahini
- 70 g pudra de roscove
- 250 g faina de hrisca
- 2 lingurite scortisoara Ceylon
- ulei de cocos
1. Am pasat bananele.
2. Am adaugat pasta de susan/tahini, am adaugat pudra de roscove, scortisoara Ceylon, le-am amestecat pe toate pana s-a format o pasta foarte gustoasa.
3. Am inceput sa incorporez faina de hrisca, amestecand din cand in cand pana compozitia s-a ingrosat.
4. Am facut bile pe care apoi le-am aplatizat cu o spatula si le-am facut gaurele (cu un pai tare)
5. I-am pus la copt pentru aproximativ 20 de minute, apoi i-am lasat sa se raceasca si i-am scos din tava.
6. Am uns biscuitii cu ulei de cocos pentru decor.
Rezultatul: biscuiti nici tari, nici moi, tocmai buni de mancat.
PS: Am facut aceeasi reteta si cu unt de arahide crunchy si in aceasta varianta ies foarte gustosi, cu untul de arahide crunchy ies chiar un pic mai dulci.
Am fost intrebata de ce am folosit faina de hrisca si va impartasesc si voua aici raspunsul meu:
1.Pentru ca hrisca este una din cele mai nutritive cereale si daca pregatesc gustai prefer sa fie cat mai nutritive.
2. Pentru ca imi doresc sa folosesc o varietate de fainuri pentru un plus de nutrienti in alimentatia noastra, folosesc si faina de amarant, de cocos, de naut, de in.
3. Noi nu folosim acasa faina de grau, indiferent de tipul ei: alba, integrala etc pentru ca din tot ce am studiat graul din ziua de azi este foarte procesat si atunci beneficiile din punct de vedere nutrienti sunt foarte mici. In plus contine gluten iar glutenul inhiba asimilarea nutrientilor din alimentatie.
Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si Breakfast cake.