Ingrediente pentru chifteluta ( 6 bucati maricele):
- 150 g quinoa tricolora
- 2 morcovi mari
- 1/3 dintr-o telina
- 1/4 dintr-o sfecla rosie
- 1 ceapa verde
- 3 catei usturoi
- 3 linguri seminte de in rasnite si apoi inmuiate in apa aprox 15 min sau faina de in
- 2 linguri de faina de hrisca
- o mana de patrunjel tocat
- sare neiodata
- oregano uscat
- turmeric
- 3 chifle
- 3 frunze mari de salata verde sau alte frunze din frigider
- 3 frunze de varza rosie
- 1 rosie mare
- 6 felii de dovlecel ( cate 2 per burger) sau de castravete, dupa preferinte
- maioneza vegana
1. Am hidratat quinoa in apa timp de 12 h.
2. Am pus la fiert la foc mic quinoa timp de aproximativ 15-20 min.
3. Cat timp se fierbea quinoa, am curatat si taiat morcovii si telina pe care le-am pus la abur aproximativ 20 minute.
4. Am luat de la abur morcovii, telina, am adaugat sfecla rosie, ceapa verde si usturoiul si le-am blenduit.
5. Apoi am adaugat semintele de in rasnite/faina de in, faina de hrisca, quinoa si le-am amestecat manual, la final am adaugat oregano, turmeric si sare neiodata.
6. Am pus la cuptor intr-o tava de ceramica pentru aproximativ 30 min la 180 grade (nu le intorc).
7. Dat fiind ca nu am folosit deloc ulei am folosit o spatula sa desprind chiftelutele din tava.
8. Pentru constructia burgerului, am pus peste chifla (este una cumparata, de preferat sa fie din faina integrala) salata verde/ sau alte frunze pe care le aveti prin frigider, varza rosie, rosie, castravete/dovlecel, la final am uns cu Maioneza vegana.
Pofta buna sa aveti!
Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si Naut la cuptor cu ierburi aromatice.