Cartofi noi, falafel si maioneza de tahini

Cartofi noi, falafel si maioneza de tahini
Pentru ca venit sezonul cartofilor noi si al leurdei am ales un pranz in care sa le combin cartofii noi cu falafel, maioneza de tahini si salata de verdeturi. Ne-am bucurat intreaga familie de pranz iar falafelul a fost preferatul Sofiei.

Ca de obicei am incercat sa gatesc cat mai sanatos, sa hidratez si sa germinez nautul, sa prepar hrana la temperatura cat mai mica, sa folosesc cat mai putin ulei, sa pun cartofii la abur intregi pentru a le creste energia, sa folosesc hartie de copt fara clor si lista poate continua. O sa vedeti informatiile acestea in toate retetele mele.

Ingrediente: Instructiuni pentru falafel:
1. Am lasat la hidratat 12 h nautul, inca 24 h la germinat, apoi l-am pus la fiert la foc mic impreuna cu cateva foi de dafin, l-am lasat pe foc pana cand puteam sa sparg usor bobul de naut.
2. In timp ce nautul firbea, am taiat patrunjelul si ceapa.
3. Dupa ce a fost gata nautul, am pus nautul in bolul blenderului, am adaugat patrunjelul, ceapa medie si am blenduit pana a devenit o pasta, am adaugat peste faina de mei (puteti sa folositi si alte fainuri, de preferat fara gluten), bicarbonat, coriandru si sare neiodata.
4. Am format bilutele de falafel.
5. Am pus falafelul intr-o tava (ceramica) unde am pus in prealabil hartie de copt fara clor (foia este refolosita de la niste biscuiti pe care i-am facut saptamana trecuta si o sa continui sa o refolosesc) si am introdus tava in cuptorul pre-incalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, 20 de minute pe o parte, 10 minute pe partea cealalata.

Instructiuni pentru cartofi:
1. Am pus cartofii noi in coaja la abur pana cand am putut sa infig usor cutitul in ei.
2. In timpul asta, am taiat leurda si usturoiul verde.
3. Dupa ce s-au facut cartofii, i-am taiat feliute, am adaugat turmeric, condimentele grecesti, am stropit cu putin ulei presat la rece de samburi de struguri (este singurul pe care ocazional il folosesc la gatit) si i-am bagat la cuptor pentru inca 15 minute sau pana cand prind o culoare frumoasa.
4. Apoi am adaugat leurda taiata (aproximativ 1 legatura) cu usturoiul verde si sare si le-am amestecat.

Instructiuni pentru maioneza de tahini:
1. Am pus tahini-ul intr-un castron, am adaugat apa, usturoi si am amestecat "bine-bine" pana cand a luat consistenta unui sos.

Instructiuni pentru salata:
1. Am pus salata verde, leurda, mix de vlastari, ridichi, ulei de avocado presat la rece, lamaie si sare neiodata.

Sper sa va placa reteta, noua ne-a placut. Acum pofta buna!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!