Astazi o sa impartasesc cu voi una dintre retetele de la eveniment -Crackersi cu seminte, fara gluten si chiar fara ulei.
Ne plac crackersi si facem destul de des acasa, sunt buni cand ai chef sa rontai ceva sau cand vrei sa inlocuiesti painea cu ceva mai nutritiv. In plus sunt si foarte usor de facut.
La eveniment am facut crackersi pentru a putea intinde pe ei pasta tartinabila de masline, un deliciu, revin curand si cu reteta.
Ingrediente crackersi:
- 70 g hrisca
- 70 g seminte de floarea soarelui
- 50 g seminte de canepa decorticate
- 70 g seminte de dovleac
- 50 g seminte de susan nedecorticat
- 50 g seminte de in
- 30 g seminte de chia
- 1 lingurita pudra de psyllium
- 1/2 lingurita de turmeric
- 1 lingura usturoi pudra
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
- 1/2 lingura sare neiodata sau dupa gust
Instructiuni:
1. Am pus la hidratat mixul de seminte (in, susan, floarea soarelui, dovleac, hrisca, chia) si le-am lasat la hidratat aproximativ 14 ore. Pentru ca in casa este foarte cald, in perioada asta hidratez semintele/leguminoasele la frigider.
2. Am pus mixul in Thermomix, am adaugat semintele de canepa, pudra de psyllium, turmericul, sarea, pudra de usturoi si am pus 15 sec pe viteza 5-7, in funcție de cat de mult se maruntesc semintele. Daca nu ai Thermomix, le poti pune la blender pana cand se maruntesc.
3. Am intins compozitia intre 2 foi de hartie de copt fara clor si am intins-o cu un facalet pana s-a format o foita de 3mm. Am luat foia de deasupra si le-am pus in cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru 30 minute. Crackersii se pot usca si la deshidrator, daca aveti unul acasa.
Pofta buna si la cat mai multe retete sanatoase!
Daca ti-a placut reteta, iti recomand sa citesti si Lipie fara gluten cu turmeric.