Astazi a venit randul lipiei cu naut si amidon din tapioca si am fost foarte multumita de rezultat. Lipiile sunt fara gluten si in pregatirea lor nu am folosit deloc ulei.
Ingrediente:
- 1 cana Faina din naut
- 1/4 dintr-o ceasca cu amidon din tapioca
- Sare neiodata
- Turmeric
- Apa dupa cat de groase sau subtiri vrei sa fie.
1. Am amestecat faina de naut, cu amidonul din tapioca (am folosit amidon de tapioca pentru ca leaga foarte bine compozitia), apa si am blenduit pana cand s-au incorporat.
2. Am adaugat putina sare si turmeric si am lasat compozitia cam 30min la hidratat, apoi am amestecat din nou.
3. Am pus tigaia antiaderenta pe foc, am lasat sa ne incinga si apoi am pus compozitia.
4. Le-am lasat cateva minute pe fiecare parte, au iesit 6 lipii.
5. La final, am facut doua variante de lipii cu legume:
- o varianta cu sosul de avocado (avocado, ulei de masline extravirgil cu aciditate mica 0.3%, usturoi, sare) si legume taiate ( morcov, ardei, castravete, salata verde, patrunjel, ridichi, sfecla rosie) si crude.
- cealalta varianta cu sos de rosii cu busuioc si legume, aceleasi ca mai sus.
Au fost delicioase, vi le recomand! Noi am mancat toata familia, inclusiv fetita noastra de 2 anisori. Acum pofta buna!
Reteta mea preferata de Cheesecake raw vegan cu cocos si mango ai vazut-o? Daca nu, o gasesti aici, o sa te cucereasca.