Ideea de a face o pizza vegana homemade o aveam de mult, dar pana acum nu am reusit sa o pregatim, si in plus, ne lipsea un aspect foarte important, blatul. Recunosc ca dintre toate preparatele din bucatarie, pregatirea painii si a blatului pentru pizza nu intra in categoria preferatelor mele, asa ca, atunci cand am gasit sa aducem pe Raftul Naturii blat de pizza fara tot felul de aditivi, am fost tare bucurosi.
In plus, avand blatul deja pregatit, am reusit sa avem pranzul gata super rapid, totul a fost gata in 20 minute.
Zis si facut, ne-am pus la treaba si am pregatit 2 variante de pizza vegana.
Ingrediente:
- Ciuperci
- Ardei
- Rucola
- Rosii
- Porumb din conserva, fara zahar
- Masline naturale
- Specialitate din caju/feta
- Sos de rosii cu busuioc ECO
- Blat de pizza
Instructiuni:
1. Am scos specialitate din caju cu 30 min inainte din frigider si am lasat-o la temperatura camerei, pentru a se inmuia.
2. Am taiat ingredientele in bucatele mici.
3. Am scos primul blat de pizza, peste el am intins cu un cutit specialitatea din caju, noi am pus 50 g de specialitate din caju, puteti sa puneti si mai mult. In plus, puteti sa folositi si alt timp de crema de caju/ branza de caju/ branza vegetala, de preferat fara aditivi.
4. Am intins sosul de rosii.
5. Pentru varianta 1 de pizza am pus: ciuperci, ardei, rosii, masline si porumb. Iar pentru varianta 2 de pizza am pus: ciuperci, rosii, porumb si rucola.
6. Am pus la cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 7 minute la 220 grade. Daca lasati mai mult in cuptor, blatul se va intari, daca va place mai moale, atunci sunt suficiente 7 minute sau chiar 6 minute.
La final am taiat pizza si am servit-o.
Noua ne-a placut mult si sigur o sa mai facem. Variantele de legume pe care le-am ales au fost cele care noua ne plac cel mai mult, am citit si tot felul de alte retete cu ceapa, dovlecel, broccoli sau chiar ananas.
Blatul de pizza puteti sa il folositi sa pregatiti pizza fara coacere, cu rosii, avocado sau alte legume care va plac.
Voi stiti ce fel de masline mancati? Va recomand sa cititi acest articol:Masline Naturale sau obtinute prin oxidare?
Pofta buna sa aveti!