Inspirata de ideea de Tiramisu la pahar m-am decis sa inventez o varianta de prajitura la pahar/borcan cat mai nutritiva, pe care sa o consumam toata familia.
Asa mi-a venit ideea sa folosesc dovleac, piscoturile vegane si frisca de cocos si sa creez un desert sanatos, vegan, fara lactate si fara zahar rafinat, gata in 10 minute.
Ingrediente:
- Dovleac copt
- Piscoturi vegane, fara zahar sau Biscuiti fara zahar
- Frisca de cocos - tinuta la frigider minim 3h inainte
Instructiuni:
1. Am pus piscoturile/biscuitii in blender/Thermomix si i-am maruntit. Am pus intr-un castron compozitia rezultata.
2. Am curatat coaja de la dovleacul copt in prealabil si am blenduit impreuna cu o lingura de sirop de curmale (in functie de cat de dulce va place, puteti pune mai putin sau mai mult), pana s-a facut un piure. Am mutat compozitia intr-un alt castron.
3. Am batut frisca de cocos, eu am folosit Thermomix, unde am pus fluturele si am pus din 1/2 din conserva de frisca de cocos si o priza de vanilia, viteza 5, aproximativ 3 min. Dupa cele 3 minute frisca este cremoasa.
4. Si m-am apucat de construit: un strat piscoturi/biscuiti maruntiti, un strat pasta de dovleac, un strat frisca si apoi am continuat, in funcție de cat de inalt este recipientul, puteti sa puneti 6 straturi sau mai putine.
5. La final am mai putin putin sirop de curmale, pentru culoare si aroma.
Sper sa va placa reteta, noua ne place tare mult!
Daca ti-a placut reteta, iti recomand sa citesti si Curmale medjool cu unt de caju, este absolut delicioasa combinatia si foarte rapid de pregatit.