Prajitura cu frisca vegana in straturi

Prajitura cu frisca vegana in straturi
Dragi prieteni,

Inspirata de ideea de Tiramisu la pahar m-am decis sa inventez o varianta de prajitura la pahar/borcan cat mai nutritiva, pe care sa o consumam toata familia.
Asa mi-a venit ideea sa folosesc dovleac, piscoturile vegane si frisca de cocos si sa creez un desert sanatos, vegan, fara lactate si fara zahar rafinat, gata in 10 minute.

Ingrediente:
- Dovleac copt
- Piscoturi vegane, fara zahar sau Biscuiti fara zahar
- Frisca de cocos - tinuta la frigider minim 3h inainte




Instructiuni:

1. Am pus piscoturile/biscuitii in blender/Thermomix si i-am maruntit. Am pus intr-un castron compozitia rezultata.
2. Am curatat coaja de la dovleacul copt in prealabil si am blenduit impreuna cu o lingura de sirop de curmale (in functie de cat de dulce va place, puteti pune mai putin sau mai mult), pana s-a facut un piure. Am mutat compozitia intr-un alt castron.
3. Am batut frisca de cocos, eu am folosit Thermomix, unde am pus fluturele si am pus din 1/2 din conserva de frisca de cocos si o priza de vanilia, viteza 5, aproximativ 3 min. Dupa cele 3 minute frisca este cremoasa.
4. Si m-am apucat de construit: un strat piscoturi/biscuiti maruntiti, un strat pasta de dovleac, un strat frisca si apoi am continuat, in funcție de cat de inalt este recipientul, puteti sa puneti 6 straturi sau mai putine. 
5. La final am mai putin putin sirop de curmale, pentru culoare si aroma.

Sper sa va placa reteta, noua ne place tare mult!
Daca ti-a placut reteta, iti recomand sa citesti si Curmale medjool cu unt de caju, este absolut delicioasa combinatia si foarte rapid de pregatit.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!