Este una din cele mai frumoase perioade ale anului. Sfarsitul verii si inceputul toamnei este sezonul in care suntem cei mai rasfatati de natura cu fructe si legume proaspete.
In reteta de astazi, rosiile sunt vedetele.
Ne bucuram de rosiile naturale si zemoase din gradina bunicilor si pregatim supa raw de rosii– Gazpacho.
Ingrediente:
• 10-12 Rosii
• 4-5 Castraveti medii/mici
• 2 Ardei grasi
• 1 Tija apio - optional
• ¼ Ceapa rosie mica
• 1 Catel de usturoi
• Ulei de masline presat la rece, extravirgin, nefiltrat
• Sare neiodata, dupa gust
• Seminte de floarea soarelui germinate
Instructiuni:
1. Legumele le-am curatat de coaja, (inclusiv ardeii grasi) si le-am taiat bucati de marime medie.
2. Apoi le-am introdus in Thermomix, viteza 7, 2 min. Daca nu aveti Thermomix, puteti sa folositi si blenderul.
Comparativ cu anii anterior cand faceam la blender, cu Thermomix procesul este mult mai rapid.
3. La final am adaugat uleiul de masline si sarea.
4. Am servit supa cu seminte de floarea soarelui germinate, astfel nu am mai avut nevoie de paine.
Daca ti-a placut reteta, iti recomand sa citesti si Piadine cu salsa de legume