Tortilla homemade cu legume raw

Tortilla homemade cu legume raw
Dragi prieteni,

Ma bucur sa va impartasesc o noua reteta pe care am facut-o in weekend si care a fost un succes de la mic la mare. Sofi, fetita noastră, a fost foarte incantata de Tortilla ei si noi de faptul ca a mancat atat de multe legume crude. 

Ingrediente tortillia:
- Faina de hrisca
- Apa
- Sare neiodata

Ingrediente umplutura I:
- Fasole rosie hidratata, germinate 36h si fiarta, se poate folosi si fasole din conserva dar atentie la ingrediente, sa fie doar fasole si sare
- Frunze verzi – eu am pus mangold, puteti sa puneti ce frunze verzi aveti in casa
- Rosii
- Ceapa rosie
- Patrunjel
- Ulei de masline cu aciditate mica (0.3%)
- Sare neiodata

Ingrediente umplutura II:
- Fasole rosie hidratata, germinate 36h si fiarta, se poate folosi si fasole din conserva dar atentie la ingrediente, sa fie doar fasole si sare
- Frunze verzi – eu am pus mangold, puteti sa puneti ce frunze verzi aveti in casa
- Spaghetti de dovlecel
- Morcovi
- Varza rosie
- Sos de caju ( caju hidratat cateva ore inainte – pentru zilele cand va grabiti puteti sa hidratati in apa calda, astfel nucile se vor hidrata mai usor, sare neiodata, fulgi de drojdie inactiva, usturoi pudra, zeama de lamaie)


Instructiuni pentru tortillia:
1. Am pus o parte din faina de hrisca si apa, am amestecat pana cand am incorporat toata faina, apoi am adaugat faina si tot asa. Rezultatul trebuie sa fie o compozitie un pic mai groasa decat la clatitele normale.
2. Am lasat compozitia aproximativ 30min sa se hidrateze.
3. Apoi am pus compozitia in tigaia antiaderenta, cateva minute pe fiecare parte. La final, le-am pus intr-o farfurie peste care am pus o bucata de prosop, astfel incat sa nu se intareasca.

Instructiuni pentru umplutura I:
1. Am taiat rosiile, ceapa si patrunjelul, am pus amestecat cu ulei de masline si sare neiodata, ca si cum as pregati o salata.
2. Am pus pe tortilla, frunzele verzi, am adaugat amestecul rezultat din rosii, ceapa si patrunjel si fasolea.
3. Am legat-o cu ajutorul a doua scobitori, se poate folosi si folie alimentara, pentru Sofi asa am facut, astfel incat sa o poata gestiona mai usor.

Instructiuni pentru umplutura II:
1. Am pregatit sosul de caju, am blenduit cu un blender vertical nucile caju, apoi am adaugat si restul ingredientelor si am amestecat.
2. Am taiat la spiralator dovlecelul, am taiat manual cu cutitul varza rosie si morcovul.
3. Am pus pe tortilla frunzele verzi, am adaugat spaghettele de dovlecel, am uns cu sosul de caju, am adaugat varza rosie si morcovul si fasolea.
4. Am legat-o cu ajutorul a doua scobitori, se poate folosi si folie alimentara, pentru Sofi asa am facut, astfel incat sa o poata gestiona mai usor.

In functie de numarul de membri ai familiei puteti sa faceti mai multe sau mai putine, noua ne-au iesit 6 bucati.

Va urez pofta buna! Si va mai astept aici pe blog!

Daca v-a placut reteta, va recomand si reteta de Crackersi cu seminte, fara gluten.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!