3 Retete si o masa delicioasa

3 Retete si o masa delicioasa
Dragi prieteni,

La finalul evenimentului LIVE de pe Facebook “Gatim rapid si sanatos cu Thermomix si Raftul Naturii” ne-ati cerut retetele pe care le-am pregatit, asa ca m-am decis sa scriu acest articol pe blog.
Pentru ca imi doresc sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa si nutritiva am decis anul trecut sa imi fac un cadou de ziua mea, asa ca am decis sa achizitionez un Thermomix. Mai multe despre decizia mea de a lua un Thermomix, am scris aici.
Am gatit dupa sufletul meu adica, fara zahar, fara gluten, fara aditivi, fara produse de origine animala si cu multa pasiune pentru o viata sanatoasa!
Acum sa trecem la retete!

Limonada cu goji
Ingrediente:
- 1l apa filtrata
- 2 linguri de goji hidratate in prealabil
- Miere
- 2 lamaie ECO

Instructiuni:
1. Am pus in bolul de la Thermomix 500ml apa, gojiile si 2 linguri de miere, sau dupa gust si am setat aparatul la viteza 10 pentru 30 secunde.
2. Am adaugat lamaile. Am tinut cu mana paharul de masurare si reglați Turbo/2 sec.
3. Am pus restul de apa si am introdus cosul de inabusire pentru a strecura limonada, pe care am pus-o intr-o carafa si gata.

Humus
Ingrediente:
- 3 catei de usturoi
- 450 g naut pe care anterior l-am hidratat (12h), germinat (24h) si apoi fiert la foc mic. Germinarea este optionala dar v-o recomand, astfel nautul devine mult mai nutritiv.
- Apa
- Suc de la o lamaie
- 2 linguri tahini din susan integral
- Sare
- Ulei de masline presat la rece cu aciditate mica
- Sumac

Instructiuni
1. Am pus usturoiul, nautul, 50 ml apa, sucul de lamaie, tahini-ul, sarea, uleiul de masline si blenduiti 1 min/viteza 5-10, viteza am crescut-o treptat.
2. Apoi in functie de textura care va place, mai puneti apa si mai blenduiti.
3. Cand ajungeti la textura dorita, transferati humusul intr-un castron si ornati cu sumac.

Salata Taboule cu quinoa
Ingrediente:
- 150 g quinoa alba hidratata in prealabil (min 4h)
- 700 ml apa
- 150 g patrunjel proaspat
- 50 g menta proaspata
- 200 g rosii cheery
- 50 ml de suc de lamaie
- 10 ml de ulei de masline presat la rece cu aciditate mica

Instructiuni:
1. Dupa hidratare, am spalat quinoa si am pus-o in cosul de inabusire, am adaugat apa in bol si am gatit-o la abur 12 min/varoma/viteza 1. Apoi am pus-o intr-un castron.
2. Am pus patrunjelul si menta (uscate intr-un prosop de hartie) in bolul de mixare (curat si uscat) si tocam 10 sec/viteza 7. Transferam patrunjelul si menta in castronul cu quinoa.
3. Am pus rosiile in bol si am tocat 3 sec/viteza 5 si le-am transferat in castronul cu celelalte ingrediente.
4. Am adaugat sucul de lamaie, uleiul de masline si sarea si am amestecat.

Speram sa va placa retetele, noua ne-au placut!
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!