De ce am ales sa imi cumpar un Thermomix?

De ce am ales sa imi cumpar un Thermomix?
Povestea mea cu Thermomix a inceput pe vremea cand eram insarcinata cu Sofia si am participat la un scurt Demo, in cadrul unui curs, astfel am vazut cat de usor se face inghetata. M-a impresionat si mi-a intrat la suflet dar si pe wishlist.

De atunci m-am tot gandit la el si la un moment dat am stabilit un Demo la noi acasa. Dupa Demo dorinta de a avea si eu un Thermomix a crescut si mai mult. Ce ma tragea inapoi era pretul, dar cand am pus in balanta cat de mult “Ma ajuta in bucatarie”, balanta s-a inclinat serios catre cumpararea aparatului.
Acum, pentru ca il folosesc deja de 2 luni, pot sa va impartasesc care sunt avantajele dar si dezavantajele lui.

AVANTAJE:
- Ma ajuta sa gatesc mai RAPID, in timp ce el blenduieste sau gateste un preparat, eu pot sa fac alte lucruri: sa pregatesc legumele/alte ingrediente sau pot sa lucrez pentru birou. Cand timpul alocat prepararii s-a terminat, ma atentioneaza.
- Ma ajuta sa fiu mai EFICIENTA in bucatarie, ma ghideaza in procesul de gatire, astfel, nu mai e nevoie sa imi inventez/ sa citesc o reteta de pe telefon. In plus, daca nu prea stii sa gatesti e cu atat mai minunat, este ghidul tau in lumea gatitului acasa, preparatele tale vor incepe sa aiba gust.
- Ma ajuta sa gatesc DIVERSIFICAT, are incorporate mii de retete, astfel pot sa caut dupa un anumit ingredient si imi aduce o lista mare de retete cu acel ingredient.
- Ma ajuta sa ma ORGANIZEZ mai bine, pot sa gatesc retete pentru toate mesele zilei si chiar si pentru gustari. Pot sa imi salvez retete pe care vreau sa le fac, pot sa le salvez pe categorii (de exemplu: Pranz, Sosuri, Deserturi) sau chiar pot sa imi programez pe zile cand si ce vreau sa gatesc (de exemplu pentru saptamana viitoare, Marti, mi-am programat un bors rusesc, este prima data cand fac reteta asta). In plus imi face si lista de cumparaturi, un ajutor binevenit in viata noastra.
- Pot sa RECICLEZ mult mai usor. De exemplu, astazi voi face crackersi din resturile de la sucul presat la rece pe care l-am pregatit in aceasta dimineata.
- Ma ajuta sa gatesc mai SANATOS, decid la ce temperatura sa gatesc, pentru ca imi doresc sa gatesc la o temperatura controlata (astfel incat sa pastrez cat mai multi nutrienti in preparate). Pot sa gatesc la abur leguminoase foarte mici pe care anterior nu reuseam (de exemplu: quinoa, mei).
- Pot sa gatesc sanatos chiar si in vacanta in Romania, nu este foarte mare si este usor de transportat. Deja am plecat cu el la Constanta si in curand plecam cu el si la munte. De ce sa nu ma folosesc de el sa gatesc ceva rapid si sanatos chiar si in vacanta?
- Pot sa cantaresc in timp ce gatesc, intrucat are cantar incorporat.
- Pot sa gatesc cantitati mai mari decat in trecut (de exemplu, la pesto-ul de busuioc ma chinuiam cel mai mult sa il prepar, acum procesul a devenit mult mai rapid si simplu).
- Cand am musafiri nu mai e nevoie sa cumpar/muncesc prea mult in bucatarie, imediat pregatesc o super inghetata la el, sanatoasa si gustoasa, doar din fructe congelate si alte ingrediente pe care pot sau nu sa le adaug (miez de cacao - pentru o textura mai crunchy, frisca de cocos sau crema de cocos - pentru cremozitate etc.).
- Are si o functie de pre-curatare, adica se cam spala singur, eu trebuie doar sa il clatesc.

DEZAVANTAJE:
- Un pret mai mare vs al altor electrocasnice din comert.  Un aspect important, este ca poate fi achizitionat cu cardul de credit astfel il platiti in rate lunare egale, fara dobanda.
- Ma ajuta in multe procese din bucatarie dar nu coace, asa ca pentru preparatele ce trebuie sa le pregatesc la cuptor, am nevoie de cuptor.

Dupa 2 luni de cand il folosesc, pot sa va spun ca merita investitia iar eu sunt foarte multumita de el. Il consider un asistent inteligent de gatit.

Un scurt rezumat: cantareste, mixeaza, blenduieste, are capabilitati de slow cook, gateste si la abur, te ajuta in procesul de ingrosare, are functie si de pre-curatare, poti sa fierbi la el, sa sotezi etc.

Pentru ca imi place sa gatesc cu Thermomix, am decis sa tin si Demo-uri cu el, asa ca daca ti se pare interesant si vrei sa il vezi la treaba, scrie-mi pe adresa office@raftulnaturii.ro si ne puteam organiza sa facem un Demo impreuna.

Cum arata un Demo?
1. Iti trimit o propunere de preparate, pe care o putem discuta si agrea impreuna.
2. Iti trimit ingredientele necesare in ziua Demo-ului.
3. Facem Demo-ul impreuna, discutam, povestim si gatim impreuna, iar la final degustam.

Hai sa ne bucuram impreuna de o experienta interactiva de gatit cu Thermomix TM 6!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!