Dupa ce am pregatit reteta aceasta am concluzionat ca este cea mai buna varianta in care putem sa ne bucuram de beneficiile cartofului dulce, de o masa satioasa si foarte gustoasa. Va recomandam si voua reteta!
Ingrediente:
- 4 cartofi (2 medii, 2 mari)
- 1 rodie
- 1 avocado
- 2 linguri de Tahini
- 75 g caju
- busuioc uscat
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 lingura de fulgi drojdie inactiva
- salata verde
- 1/2 ardei
- 1 ceapa mica
- 1/4 sfecla rosie
- parmezan din caju
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline presat la rece, extravirgin, cu aciditate 0.3%
Instructiuni:
1. Am lasat cu o seara inainte nucile caju in apa la hidratat, se pot lasa si mai putin, minim 2 h.
2. Am pus cartofii dulci la cuptorul preincalzit la 180 grade, in coaja, pana cand am putut sa imping furculita prin ei.
3. Am pregatit sosul de tahini: am pus Tahini-ul, am adaugat putina apa si zeama de lamaie si am inceput sa amestec in ritm cu o lingura pana cand s-a transformat intr-o pasta.
4. Am pregatit sosul de avocado: am curatat avocado, l-am pus la blender impreuna cu 1 catel de usturoi, putina zeama de lamaie si ulei de masline, dupa cateva secunde pasta era gata.
5. Am pregatit sosul de caju: am spalat nucile caju, le-am pus in blender impreuna cu busuiocul uscat, zeama de lamaie, 1 catel de usturoi, 1 lingura de drojdie inactiva, putin ulei de masline, dupa 30 de secunde sosul era gata. Sosul de caju este unul din preferatele noastre, il pregatim foarte des in diferite variante, revenim curand si cu alte retete.
6. Am pregatit salata: am curatat rodia, am taiat salata ardeiul, ceapa, sfecla rosie si am amestecat cu zeama de lamaie si uleiul de masline.
7. Am uns cartofii cu cele 3 sosuri si am adaugat si rodie pe deasupra. Peste partea cu sos de avocado, am presat pe deasupra si parmezan din caju, a fost delicios.
Apoi ne-am pus la masa. Pofta buna!
Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si Cartof dulce la cuptor umplut cu naut si avocado.
PS: Noi gatim cartofii in coaja mereu. Cartoful este singura leguma care prin procesul de gatire isi creste energia.