Am ales varianta asta pentru ca mi-a oferit posibilitatea de a ne bucura de mai multe arome, astfel au rezultat 9 cupcakes: 3 cu mure, 3 cu catina, 2 cu zmeura, 1 cu cacao si vanilie.
Ingrediente:
- 110 g migdale
- 110 g caju
- 1 lingura de fulgi de cocos raw "grasi"
- 1/2 lingura de ulei de cocos extravirgin presat la rece
- 4 bobite unt de cacao Criollo
- 6 curmale Medjool
- 1/4 dintr-o pastaie de vanilie
- 2 lingurite de miere
- 50 g catina congelata
- 30 g zmeura congelata
- 40 g mure congelata
Instructiuni pentru 9 cupcakes:
1. Am pus peste noapte la hidratat migdalele si nucile de caju.
2. Am pus la hidratat 3 h curmalele medjool.
Pentru blat:
1. Am pus 70 g de migdale hidratate in blenderul cu lama in S la maruntit.
2. Am adaugat apoi 3 curmale taiate marunt, fulgii de cocos si uleiul de cocos.
3. Le-am mixat pana cand s-a format ca o coca.
4. Am luat tava de briose, am pus pe fundul fiecarei forme de briose dintr-o parte in alta, o banda de leucoplast astfel incat la finalul procesului sa pot scot formele.
5. Am intins compozitia si am nivelat-o pe fundul tavii.
6. Am pus tava la congelator pentru 30 de minute astfel incat blatul sa se intareasca.
Pentru crema de mure:
1. Am pus in blenderul cu lama in S 30 g de nuci caju, 10 g de nuci de migdale si le-am maruntit.
2. Apoi am adaugat 1 curmala taiata marunt si murele, am mixat pana s-a omogenizat, curatand din cand in cand peretii cu o spatula.
3. Am scos tava de briose de la congelator si am adaugat compozitia in 3 dintre forme.
Pentru crema de zmeura:
1. Am pus in blenderul cu lama in S 30 g de nuci caju, 10 g de nuci de migdale si le-am maruntit.
2. Apoi am adaugat 1 curmala taiata marunt si zmeura, am mixat pana s-a omogenizat, curatand din cand in cand peretii cu o spatula.
3. Am scos tava de briose de la congelator si am adaugat compozitia in 2 dintre forme.
Pentru crema de catina:
1. Am pus in blenderul cu lama in S 30 g de nuci caju, 10 g de nuci de migdale si le-am maruntit.
2. Apoi am adaugat 2 lingurite de miere si catina, am mixat pana s-a omogenizat, curatand din cand in cand peretii cu o spatula, compozitia este mai acrisoara.
3. Am scos tava de briose de la congelator si am adaugat compozitia in 3 dintre forme.
Pentru crema de cacao si vanilie:
1. Am pus in blenderul cu lama in S 20 g de nuci caju, 10 g de nuci de migdale si le-am maruntit.
2. Apoi am adaugat 1 curmala taiata marunt, 4 bobite de unt de cacao Criollo taiat marunt si pastaia de vanilie taiata marunt, am mixat pana s-a omogenizat, curatand din cand in cand peretii cu o spatula.
3. Am scos tava de briose de la congelator si am adaugat compozitia in forma.
Am decorat cu cateva fructe, apoi am dat tava la congelator pentru 12 h. A doua zi am scos tava, am lasat-o sa se dezghete usor si apoi am scos cupcakes din forma.
Am consumat cateva, pe restul le-am pus din nou la congelator sa le consumam in alta zi.
Daca vreti sa faci un tort puteti sa intindeti intr-o tava cu peretii detasabili, compozitia si puteti sa alegeti doar o crema din toate cele de mai sus.
Sincer, a fost mai mult de scris decat de facut in realitate.
Daca ti-a placut reteta, iti recomand sa citesti si Cheesecake raw vegan cu cocos si mango, este absolut delicios, este tortul nostru preferat.