Rulada raw vegana, simplu de facut și delicioasa

Rulada raw vegana, simplu de facut și delicioasa
In weekend am sarbatorit-o din nou pe Sofi (fetita noastra). Am ramas restanti de pe vremea inceputului de pandemie cu evenimentul de taiere al motului, asa ca, dupa 1 an si un pic, a venit si randul acestui eveniment.

Pentru ca unul din obiceiuri este "sa rupi turta", noi am ales sa rupem "rulada". Am pregatit o rulada foarte simplu de facut, sanatoasa, delicioasa, fara zahar si fara gluten. Am ales varianta aceasta in detrimentul unui cozonac sau al unui colac. A fost perfecta si s-a terminat dupa primele 3 minute, invitatii au fost foarte incantati de ea.
Reteta este inspirata din retetele postate de una din cele mai active membre a comunitatii noastre de pe Facebook, "Din pasiune pentru o viata sanatoasa", un om minunat care zi de zi ne inspira cu retetele ei sanatoase. Multumesc Ileana!

Ingrediente pentru blat:
- 2 cani de fulgi de ovaz fara gluten
- 2 linguri de ulei de cocos extravirgin presat la rece
- 1 lingura fulgi de cocos raw "grasi"
- Curmale medjool/stafide lasate la inmuiat minim 1h, dupa gust

Ingrediente pentru crema:
- 2 banane
- 2 linguri de unt de arahide crunchy
- 1 lingura de pudra de roscove
- 1/2 lingura de scortisoara de Ceylon
- 1 lingura de fulgi de migdale

Instructiuni:
1. Am pus la rasnit fulgii de ovaz, am adaugat apoi uleiul de cocos, fulgii de cocos si curmalele/stafidele, am adaugat si din apa in care au stat la inmuiat si am pornit blenderul pana cand s-a format compozitia.
2. Am taiat o bucata de hartie de copt peste care am turnat compozitia rezultata, am pus deasupra inca o bucata de hartie de copt de aceeasi dimensiune cu cea peste care am pus compozitia si am nivelat cu ajutorul unui facalet. La final am luat hartie de copt de deasupra.
3. Intre timp am pregatit crema, am pisat bananele si am amestecat untul de arahide cruncy, pudra de roscove si scortisoara cu ajutorul unei linguri.
4. Am adaugat crema peste compozitia de la pasul 2, am nivelat-o pe centru si am adaugat fulgii de migdale.
5. Am rulat foaia reultata, m-a ajutat mult hartia de copt, pe care va recomand sa nu o indepartati, o veti scoate cand veti servi rulada.
6. Am pus la congelator pentru cel putin 20 minute.
7. Am scos-o, am desfacut hartia de copt, am presarat peste rulada fulgii de cocos si petale de trandafiri proaspat culese.

A urmat momentul taierii ruladei si savurarii acesteia. 

Daca ti-a placut reteta, iti recomand sa citesti si Curmale medjool cu unt de caju , este absolut delicioasa combinatia si foarte rapid de pregatit.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!