Socca cu faina de naut

Socca cu faina de naut
Faina de naut ofera preparatelor un gust aparte, ajuta in legare compozitiei si puteti sa faceti multe delicii cu ea. Inlocuieste cu succes faina de grau, NU are GLUTEN, este ECO, are mai putine calorii si ofera multi nutrienti organismului nostru.

Este foarte hranitoare si bogata in proteine, fibre, lipide, vitamina C, complexul de vitamine B, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, sodiu, fier - de 3 ori mai mult decat carnea, zinc).

Eu am pregatit o socca pe care am mancat-o cu delicioasele noastre masline Lelia, cu rosii si ceapa.

Ingrediente pentru compozitie:
- apa
- faina de naut
- ulei samburi de struguri presat la rece
- sare neiodata
- pudra de usturoi
- marar uscat

Ingrediente pentru ornat:
ulei de susan presat la rece
- pudra de usturoi
- oregano uscat
- marar uscat
- roinita uscata

Reteta:
Am pus parti egale apa si faina naut (aprox 200g), am amestecati compozitia si am lasat-o aproximativ 30 min sa se odihneasca, astfel incat faina sa absoarba apa.
Intre timp pun cuptorul la incalzit la 180 grade.
Am adaugat putin ulei de samburi de struguri (am ales uleiul de samburi de struguri datorita punctului de ardere), putina sare, usturoi praf, marar uscat si am amestecat.
Am pregatit tava pe care am uns-o cu putin ulei de struguri si am adaugat compozitia.
Am lasat-o aproximativ 20min la cuptor, pana cand incepe sa se rumenească la exterior.
Dupa ce am scos-o, am lasat-o sa se racească, am uns pe deasupra cu ulei de susan si am adaugat extra praf de usturoi, marar uscat, roinita uscata si oregano.

Daca v-a placut reteta, va recomand si reteta de Tortillia homemade cu legume raw.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!