Drumul spre o vacanta exotica cu un copilas

Drumul spre o vacanta exotica cu un copilas
Ne era tare dor de o vacanta departe, asa ca unul dintre obiectivele pentru 2021 s-a implinit, suntem in Zanzibar impreuna cu fetita noastra de aproape 2 ani.

Pentru ca întrebarea cel mai des primita de cand suntem aici este "Cum a fost drumul?", m-am gandit sa impartasesc cu voi experienta noastra. Am calatorit Bucuresti - Doha - Stone Town Aeroport - Nungwi.  

Incep prin a va spune ca aceasta calatorie nu a fost prima cu avionul a fetitei noastre, ea a mai zburat cand avea 5 luni, respectiv 8 luni dar au fost zboruri mai scurte. Desi a mai avut experienta asta, intre 5 sau 8 luni și aproape 2 ani experienta este total diferita, copilasii se schimba atat de repede in cateva luni incat, noi ca parinti, trebuie sa ne adaptam. 

Cum ne-am pregatit pentru calatorie:
- inainte cu cateva zile de a pleca, am vorbit cu ea si i-am explicat ca urmează sa plecam in vacanta, la plaja, ca vom zbura cu avionul (am cantat chiar cântecelul cu avionul), ca o sa fie un zbor lung dar ca vom ajunge la cald și vom manca "pepi" (pepene adica)
- am facut bagajele impreuna, am ales hainute tocmai pentru ca o sa fie cald, am luat cateva din articolele de vara trecuta, cele care ii mai veneau
- am pregatit in bagajul de mana cateva articole esentiale ce m-am gandit eu ca o sa ajute in timpul calatoriei, o sa le impartasesc cu voi mai jos

Și acum detalii despre calatorie:
- am pornit de acasă, din Bucuresti, duminica la 15:30, inainte de asta a avut somnul de pranz si a mancat, drumul pana la aeroport a fost linistit
- am parcurs rapid si usor tot procesul de checking & securitate, oamenii din aeroport cand te vad cu un copilas mic sunt chiar mai draguti
- am stat o perioada in aeroport pana la imbarcare, in acest timp am scos prima gustare, niste snack-uri de la Petrasbio cu seminte germinate (sunt mai nutritive) fara zahar, fara prostii, pe care Sofia le adora. Asa am bifat 3 lucruri: nutrienti, copil ocupat, parinti relaxati.
- a urmat imbarcarea, timp in care tot ii povesteam despre calatorie, a primit o jucarie cadou din partea companiei aeriene, a fost incantata. Inainte de calatorie am tot citit sfaturi despre parintii care cumpara jucării noi pentru zbor, sincer, noi consideram ca are suficiente jucarii, asa ca am ales pentru zbor din jucariile care ii plac si sunt potrivite pentru calatorie (nu foarte mari, nu voluminoase, nu grele) 
- pentru decolare, pentru ca inca o alaptez, i-am spus ca este important sa stea la san si toata decolarea a decurs foarte bine timp in care am povestit ce se intampla si a stat si la san 
- au urmat 4 h jumatate de zbor, in acest timp, ne-am jucat cu jucariile din plus, ne-am plimbat prin avion, a cerut la baie dar cand am intrat si a vazut baia a inceput sa planga, spatiu este foarte mic si cred ca nu a fost pe placul ei, am incercat de 2 ori dar fara succes.De acasa, desi am renuntat la scutece, i-am pus un scutec tocmai pentru ca am mai avut experiente cand nu i-a placut o baie si nu a vrut sa facă. Pana la finalul calatoriei nu a facut in scutec, am ajuns in Doha si a facut aici la baie.
Revenind, ne-am jucat cu cartile de la editura Gama, ce sunt minunate pentru drum, am luat 3 seturi dar setul cu animale si urmele lor este preferatul ei, ne-am jucat ceva vreme cu el, incercand sa le punem in perechi. Apoi am intrebat-o de mancare, aveam de acasa pentru drum clatite din naut cu spanac simple, clatite din naut cu spanac cu miere si spirulina, ne-a spus ca vrea si a mancat.
Intre timp, au servit si masa in avion, a vrut din portiile noastre, eu am avut ceva vegetarian cu paste si legume, a mancat din legume, normal ca au avut si desert, era ceva cu bilute (tiramisu sigur cu mult zahar) pe care l-am dat inapoi steward-eselor.
Apoi am revenit la joaca si am inceput sa citim din Hoinari, pana acum totul bine si frumos dar intre timp a inceput sa isi piarda rabdarea si simteam ca vrea somn, asa ca, am pus Manduca si in 5 minute am adormit-o. Nu era ora de somn dar nu am avut incotro, oricum toata noaptea a fost diferita de cele de acasa. A dormit timp de vreo 40 de minute, am atipit si eu cu ea in timpul asta. Cand s-a trezit era fresh, am continuat cu joaca. 
- la aterizare, acelasi lucru ca la decolare, a stat la san
- am avut escala 3 h in Doha, timp in care am caut o baie in aeroport, apoi am pus-o la somn, era deja ora 23 (ora Romaniei), micuta a adormit dar e greu sa dormi cu haosul din jur: microfoane pornite, copilasi care tipa, oameni ce vorbesc tare si desi am tot incercat sa o readorm, mi-a iesit de 2 ori, a 3 a oara s-a trezit, asa ca am lasat-o sa mai stea treaza pana decolam, s-a mai plimbat prin aeroport si timpul a trecut si am urcat din nou în avion. 
- la decolare cu numarul 2, a primit din nou un animalut din plus de la compania aeriana, s-a jucat un pic, apoi a stat la san si a adormit repede, era foarte obosita. Acum am incercat si eu sa dorm, destul de greu sa dormi cu un copil in brate, dar am reusit sa "fur" si eu cateva reprize. De acum pana la aterizare în Zanzibar (aproximativ incă 5 h jumatate) desi mai era zgomot a dormit continuu. 
- dupa ce am aterizat si am pus-o in Manduca in speranta ca isi v-a continua somnul, s-a trezit, era vioaie dar nu 100% fresh. Am facut formalitatle de iesire din aeroport si am ajuns in sfarsit la caldura. Dar pana la destinatia finala mai avem un pic. 
- in Zanzibar la iesirea din aeroport ne astepta un localnic sa ne ia sa ne duca in Nungwi, un drum de masina de aproximativ 1h jum, noi am facut vreo 2 h pentru ca ne-am oprit sa schimbam bani, sa cumparam sim pentru telefon, sa cumparam fructe si nuci de cocos. Pentru ca ne-am putut bucura de fructe pe drum, pentru ca am tot vazut vacute, am cantat si eram entuziasmati ca ajungem la plaja, a trecut timpul și am ajuns la cazare. 
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa mergem sa vedem frumusetea oceanului zi apoi somn de voie pentru toti, aveam nevoie dupa atatea ore de drum. 

Cam atat despre povestea calatoriei noastre România - Zanzibar, mai jos va mai las cateva informatii suplimentare. 

Foarte important, pentru ca zburati cu un copilas, puteti sa luati la voi in bagajul de mana mancare si apa, astfel incat sa nu stati dupa steward-ese. In plus, ne-am ales niste locuri cu mai mult spatiu la picioare, macar picioarele sa le mai intindem din cand in cand. 

Rezumand ce am avut de mancare:
- clatite cu naut si spanac, simple, putin uscate, asa ii plac Sofiei, facute chiar inainte sa plecam 
- clatite cu naut si spanac cu miere ei spirulina 
- Snack & go
- cipsuri cu varza kale
- fructe taiate de acasa

Rezumand ce jucarii am avut:
- 3 perechi de carti mici de la editura Gama
- Hoinari prin anotimpuri - Vara
- Mickey
- Puzzle cu animale - 4 planse cu diferite animale (este mic) 
- carte de colorat cu apa
- coli albe si carioci

Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si articolul Si in vacanta poti manca sanatos - idee de mic dejun.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!