Vacanta in Tenerife partea II – activitati

Vacanta in Tenerife partea II – activitati
Pe insula ai foarte multe optiuni de petrecere a timpului: te poti bucura de soare si mare pe frumoasele plaje ale insulei, poti explora in lung si in lat insula si sa vizitezi minunatele orasele, poti face drumetii pe vulcanul Teide sau in parcul National Anaga.

Petrecand doar o saptamana si dorindu-ne sa ne si odihnim si sa ne relaxam, nu am vrut sa fim mereu pe fuga, asa ca am ales sa stam destul de mult si la plaja, dar sa si exploram insula.
In ceea ce priveste drumurile, au o infrastructura de invidiat si astfel am putut sa exploram insula intr-un timp foarte scurt.

Mai jos am enumerat locurile pe care le-am vizitat si care ne-au placut. Nu este un top, toate acestea ne-au placut si fiecare reprezinta o experienta diferita.
1. Plaja Los Cristianos
Desi sunt multe locuri unde poti sta la plaja, aici ne-a placut cel mai mult. O plaja mare, cu intrare lina in apa, foarte aproape de apartamentul nostru, ne-a facut sa o alegem in cateva din zilele cat am stat in Tenerife. Mai aveam cateva plaje pe lista, vi le las pentru inspiratie, poate ajungeti voi:  Playa de la Tejita, Beach Bollullo, Playa de Benijo, Playa de Las Teresitas.


2. Satul Masca
Este un satuc ascuns prin munti, iar drumul pana la el este cu adevarat spectaculos, cu multe serpentine si un peisaj de poveste. Noi am mers acolo spre apus, iar soarele stralucea foarte frumos, creand o atmosfera magica intre munti si ocean.

3. LORO Parque – Gradina Zoologica
A fost o experienta tare frumoasa, am stat acolo aproximativ 4 ore, timp in care am vizitat intreaga gradina zoologica. Cel mai mult ne-au placut spectacolele live cu mamifere, ne-am bucurat toti 3 de ele, am fost la spectacolul leilor de mare, al orcilor si al definilor. Sofiei cel mai mult i-a placut spectacolul leilor de mare, a fost cel mai interactiv, cu rasete si aplauze. Iar cel mai spectaculos pentru noi adultii a fost cel cu orcile sau balenele ucigase. Este incredibil cum au putut oamenii de acolo sa le dreseze astfel incat sa poata crea un astfel de spectacol.


4. Drumul pe TEIDE
Desi scopul principal cand am plecat de acasa a fost sa urcam pe Teide, spectaculos a fost drumul pana acolo. Am prins o zi senina, cu un soare care ne-a incantat ochii si am putut sa ne bucuram de peisaj. Cand am ajuns la telecabina care ducea spre varful vulcanului, am decis ca nu vom merge pentru ca urcarea pana la aproape 3.700 m nu era permisa copiilor sub 3 ani (Sofia avea 2 ani si 8 luni).

5. O scurta drumetie pe Rambla de Castro
Dupa ce am mers la LORO Park, am continuat explorarea zonei cu o scurta drumetie la Rambla de Castro. Este o drumetie usoara, a fost mai mult o plimbare in care am mers pe un drum foarte frumos, cu multa vegetatie si o priveliste minunata asupra oceanului. Sunt mai multe drumetii scurte ce se pot face plecand de acolo, unul din drumuri ajunge pe malul oceanului, unde se poate face baie, iar celelalte ajung la diferite Mirador – view points. Pe oriunde ai merge, iti recomand sa faci aceasta plimbare, a fost foarte frumos!


6. Gradina lui Drago de Icod de los Vinos
Am ajuns aici sa vedem copacul Milenar, un copac imens a carui varsta este destul de dezbatuta, unii zic ca ar avea chiar 3.000 de ani. Adevarat sau nu, pentru a-l vedea am intrat la Gradina Botanica in interiorul careia se afla, si ne-am bucurat si de o plimbare prin ea.

7. Cu vaporasul sa vedem delfini si balene in propriul habitat
Demult ne doream sa vedem balene in propriul habitat, delfini mai vazusem (in Panama in 2018), dar nu si balene. Era o zi frumoasa si cu un soare placut, am mers in portul de la Los Gigantes cu 20 de minute inainte de ora de plecare a barcilor (au ore fixe, sunt doua tipuri de tururi de 2 ore si de 3 ore, noi am ales varianta de 2 ore), ne-am luat biletele si in cel mai scurt timp ne-am imbarcat sa plecam. Am facut o plimbare pe mare, la un moment dat ne-am oprit sa admiram delfinii, am vazut cateva exemplare frumoase care tot ieseau la suprafata si ne incantau privirile. Dupa o pauza la delfini, drumul a continuat la balene, si acolo am avut noroc sa ne bucuram sa vedem si sa pozam cateva exemplare. Dupa asta, am pornit spre satul Masca sa il vedem de pe mare, iar apoi ne-am intors in port. Au fost suficiente cele doua ore cat sa ne intoarcem sa mai stam si la plaja.


Ce am mai vazut, pe langa cele de mai sus sunt Los Gigantes si Garachico.
Pe lista mai avem cateva obiective dar le-am lasat pentru data viitoare, pentru ca sunt convinsa ca o sa mai fie: o zi pe Gomera (insula vecina, se ajunge foarte usor cu ferrybotul), o drumetie in Parcul National Anaga, Mirador Risco Amogoje, Mirador Bailadero, o zi in Puerto Cruz (am reusit sa il vedem foarte putin, cand am mers la Loro Parque), Siam Park (daca mergeti cu copilasi mai mari).

ALTE INFORMATII
Pentru a avea mobilitate pe insula, ne-am inchiriat masina. Pentru ca preturile pe site-urile de inchirieri la inceput de Decembrie explodasera, am ales sa ne inchiriem masina de la un roman catre traieste pe insula. A fost o experienta foarte placut, un pret bun iar omul a fost prietenos si de incredere.

Cam atat din vacanta noastra de o saptamana din Tenerife!

Daca ai ratat prima parte a experientei in Tenerife, o gasesti aici, am povestit despre zbor, vreme, cazare si mancare.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!