Aventura noastra cu autorulota – pasii de pregatire

Aventura noastra cu autorulota – pasii de pregatire
Astazi vreau sa va impartasesc despre experienta noastra cu autorulota.

De mult timp ne doream sa experimentam o vacanta cu autorulota, iar anul acesta am si facut-o. Am pornit de la ideea de a merge cateva zile la noi prin tara, ne-am gandit sa mergem la mare pe litoralul romanesc, apoi ne-am gandit sa mergem la munte, in Apuseni, iar la final ne-am decis ca avem nevoie de o vacanta mai lunga si ca ne dorim sa ajungem pana in Lefkada cu autorulota.

Pasii pe care i-am parcurs in acest proces:
1. Sa ne stabilim cand sa mergem. Ne-am dorit sa prindem cat mai multe zile de weekend si 5 zile de concediu. Apoi dupa ce am vazut care ne este programul cu joburile noastre, am ales perioada 2 – 10 Iulie.
Noi de obicei nu mergem in concediu in alte tari pe timpul lunilor cele mai aglomerate (Iulie, August), ni se pare prea cald in majoritatea tarilor si sunt prea multi turisti. Dar de data asta, pentru ca ne-am decis din scurt, in Iunie, si nu puteam sa ne luam concediu in Iunie, am ales inceputul lunii Iulie.

2. Sa discutam cu cei de la Campering despre perioada in care ne dorim sa inchiriem autorulota. Ei bine, am avut si noroc, tocmai atunci ei planificau rezervarile pentru luna Iulie si am gasit disponibila una din autorulotele lor, ce a devenit casuta noastra pe roti - Ford Nobel Art T 5000 Elegance - 2021.

3. Sa stabilim detaliile administrative. Am stabilirea detaliile privind ridicarea autorulotei, instructaj, contract si plata. Pentru orice intrebari sau nelamuriri Alexandra Radus, de la Campering, a fost fost alaturi de noi si ne-a raspuns prompt la orice fel de intrebare am avut, iar in anumite cazuri ne-a trimis chiar si poze cu anumite elemente ale autorulotei pentru a intelege cat mai bine la ce se refera.

4. Sa stabilim destinatia finala si traseul. Am decis ca destinatia finala sa fie Lefkada, dar pana acolo trebuia sa ne facem un traseu. Aici tot Alexandra a venit cu solutii pentru noi, ne-a dat cateva variante de aplicatii pe telefon (park4night – este cea pe care am utilizat-o cel mai mult) si m-a adaugat in cateva grupuri de oameni ce merg cu rulota prin lume. Si de acolo am inceput research-ul:
- Am studiat harta Greciei cu locuri de campat (din aplicatia park4night)
- Am cautat pe grupuri sa vad pe unde au campat oamenii in Grecia si care a fost feedback-ul lor
- Am cautat pe google diferite articole atat in romana cat si in engleza, scrise de oameni care au experimentat calatorii si vacanate cu rulota
Si am reusit sa imi salvez o harta cu mai multe camping-uri din Grecia, harta aici. Dupa mai multe discutii cu Silviu si niste feedback-uri de la oameni ce au fost, am stabilit ca prima destinatie va fi camping Armenitis din Halkidiki.

5. Sa pregatim bagajele. Cu o zi inainte de plecare am inceput sa ne pregatim bagajele, ce ne-am bucurat cand am recitit in contract despre facilitatile cu care vine autorulota (tacamuri, vesela, masa, scaune etc), pe langa acestea am avut si proviziile noastre, aici - Provizii pentru vacanta cu un copilas.

6. Sa facem instructajul de folosire a facilitatilor autorulotei. La ridicarea autorulotei, am trecut printr-un training, care ne-a ajutat sa ne familiarizam cu toate facilitatile de care dispune autorulota, cum si cand se folosesc: deschidere umbrela, extindere pat, surse de energie, montare masa, golire rezervoare apa uzata, umplere rezervoare apa curata si gaz, etc. Mai multe detalii am scris aici – Vacanta cu autorulota – puncte forte vs puncte slabe.

7. Sa gasim loc de parcare in fata blocului. Stand in centrul Bucurestilui este o provocare sa gasesti un loc de parcare cat mai aproape de bloc si in care sa incapa o autorulota. Asa ca, cu 2-3 zile inainte de preluarea autorulotei, am inceput sa vanam 2 locuri de parcare alaturate pe care am parcat masinile noastre personale, astfel incat cand am ajuns cu autorulota in fata blocului am eliberat cele 2 locuri si am parcat autorulota in locul lor. Apoi am coborat bagajele le-am aranjat in multitudinea de locuri de depozitare de care dispune autorulota si am fost gata pentru a incepe frumoasa aventura in Grecia. Bineinteles ca din bagaj nu au lipsit bicicletele noastre si scaunelul de copil (autorulota dispune de un suport exterior de biciclete, dar bicicletele pot incapea lejer si in portbaj).

Va recomandam cu drag sa va inchiriati autorulota de la Campering, toata experienta cu ei a fost la superlativ, au fost niste prieteni ce ne-au pus la dispozitie toata experienta lor pentru o aventura minunata!

Despre Traseul nostru in Aventura cu autorulota prin Grecia, am scris aici.

Puteti urmari si alte aventuri marca Campering pe Facebook sau pe Instagram.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!