Vacanta noastra in Seychelles - Experienta in La Digue

Vacanta noastra in Seychelles - Experienta in La Digue
ZIUA 4

Asa cum va povesteam in articolul in care am scris despre experienta noastra in Mahe, in ziua 4 am pornit cu Ferryboat-ul din Mahe spre insula La Digue.

Ne-am luat bilete chiar in dimineata plecarii, va recomandam sa va luati bilete din timp, noi am avut supriza placuta sa gasim bilete, dar aveam sanse mari sa nu mai prindem loc.
Drumul cu ferryboat-ul a fost o aventura, nu ma asteptam ca oceanul sa fie atat de agitat, dar a fost. Valurile erau imense iar feryboat-ul se izbea de ele, timp de o ora si ceva m-am simtit ca intr-un carusel, fapt pentru care atat eu cat si Sofi, ne-am pus sa dormim, tocmai ca sa nu mai simtim valurile puternice.

Odata ajunsi in La Digue, am fost suprinsi inca din port de frumusetea oceanului, era de un verde turcoaz superb.
Cazarea din La Digue era destul de aproape de port (5 min de mers pe jos), asa ca am luat-o usor cu bagajele, pe jos, spre cazare.       
Daca aveti bagaje grele sau cazarea este putin mai indepartata, exista in port optiuni de transfer sau persoane care va pot ajuta in acest sens.
La Digue este recunoscuta si datorita faptului ca transportul pe insula este in proportie de 99% cu bicicletele, doar anumite resorturi au mini masinute pentru deplasare. Asa ca, dupa ce ne-am cazat, am mers sa ne inchiriem bicicletele, am mers chiar in centrul insulei, aproape de port unde este un loc de inchiriat biciclete. Pentru toata perioada petrecuta pe insula ne-am inchiriat 2 biciclete, una dintre ele cu scaun de copilas. Cu cat mai multe zile cu atat poti negociat pentru un pret mai bun.


Si de aici am inceput explorarea insulei cu bicicletele, ne-am uitat putin pe harta si fara sa investigam prea mult am pornit spre Anse Cocos. Dar am pornit pe drumul pe care Google ni l-a aratat ca este cel mai scurt, dar nu a fost o idee prea buna. Am mers si am tot mers cu bicicletele, am trecut pe langa plaje superbe, broaste testoase care dormeau pe marginea drumului, baruri cu muzica reggae, ce iti starneau zambetul pe buze si iti accentuau senzatia de libertate, senzatie pe care am simtit-o din primul moment in care m-am urcat pe bicicleta.

Drumul este ca o faleza, are portiuni de urcare, de coborare, iar peisajul este superb. Am ajuns si la capatul drumului, acolo am lasat bicicletele si am pornit pe jos catarandu-ne pe stanci si urmand un drum marcat. Pe masura ce urcam acel drum, ne dadeam seama ca se ingreuna din ce in ce mai tare si dat fiind incaltamintea si bagajele cu care eram, am decis sa ne intoarcem, desi parea aproape, drumul era destul de periculos.

Decizia a fost una tare buna, pentru ca ne-am intors la una din plajele pe care le observasem in plimbarea cu bicicleta. Aici ne-am petrecut tot restul zilei, stand la plaja, admirand oceanul si frumusetea peisajului.


Dupa ce soarele a inceput sa apuna, am pornit cu bicicletele spre cazare si restul serii ni l-am petrecut la restaurantul de langa cazarea noastra. Apoi o mica plimbare pe insula dar in partea opusa celei pe care am strabatut-o pe timpul zilei.

ZIUA 5
Ziua 5 a fost ziua in care am descoperit cea mai frumoasa plaja din lume, Anse Source D'Argent, dar si ziua in care am strabatut insula pe partea opusa si am facut si o drumetie.

Dupa micul dejun, am pornit spre plaja Anse Source D'Argent, iar dupa aproximativ 10 minute de mers pe biciclete, am ajuns la intrarea.
Am platit biletul pentru 2 adulti, apoi ne-am urcat din nou pe biciclete si am vazut rezervatia care inconjoara aceasta plaja, am vazut plantatii de vanilie, broaste testoase si multi copaci frumosi.

Cu bicicleta nu poti ajunge pana pe plaja, asa ca am mers cu ea pana intr-un punct, apoi ne-am continuat explorarea pe jos. Plaja Anse Source D'Argent este un sir de plaje superbe, pe care le-am strabatut la picior, trecand printre stancile superbe marca Seychelles si strabatand scurte portiuni de jungle care desparteau plajele. Am ales sa ne oprim la 2 din ele, unde ne-am bucurat de peisajul superb.

Fiind cea mai frumoasa plaja din lume, zi de zi este vizitata de foarte multi turisti. Dupa cateva ore in care ne-am bucurat de plaja, am pornit intr-o noua explorare, de data ne-am propus sa ajunge la Anse Cocos, plaja unde ne-am propus sa ajungem in ziua 4 dar nu am reusit. De data aceasta pe partea opusa a insulei.

Pentru a ajunge la Anse Cocos, am pornit cu bicicletele pana la Grand Anse, unde ne-am oprit pret de jumatate de ora pentru a ne bucura si de peisajul de aici, tot aici am lasat si bicicletele si am pornit prin jungla spre Anse Cocos, trecand si pe la Anse Petit. La Anse Petit, nu ne-am oprit pentru ca scopul nostru a fost sa ajungem la Anse Cocos, iar dupa inca o drumetie prin jungla am ajuns la frumoasa Anse Cocos.

Desi nu la fel de frumoasa ca Anse Source D'Argent, ne-a placut mult si Anse Cocos. Aceasta este o plaja lunga cu multa vegetatie, valuri mari si aproape goala. Plaja nu este foarte accesibila, astfel nu multi oameni sunt dispusi sa bata drumul pana aici.
Dupa cateva ore si pe aceasta plaja, am pornit inapoi spre cazare, pe jos, apoi cu bicicletele, iar cand am ajuns la cazare deja se facuse noapte.

Ziua 5 a fost una din cele mai frumoasa zile de pe insula, am combinat statul la plaja, cu mersul pe bicicleta si drumetia prin jungla. Drumul de la Anse Source D'Argent la Anse Cocos nu este unul dificil, sunt anumite portiuni mai greu de urcat cu bicicleta, dar overall este accesibila. Drumetia prin jungla poate fi facuta facil de oricine, Sofi (fetita noastra 3 ani si 7 luni) a parcurs drumul prin jungla singura, i-a placut si a fost foarte incantata ca a reusit.
Seara, ca de obicei, dupa cina, am mers la o plimbare cu bicicleta pe insula, am stat pe plaja, privind stelele si frumusetea lunii.

ZIUA 6
Ziua 6 a fost ziua in care ne-am luat ramas bun de la La Digue. Ne-a placut tare mult aici si chiar ne-am gandit sa ne prelungim sederea aici, dar era destul de complicat pentru ca deja ne luasem cazare in Praslin.
Am ales sa luam un ferryboat spre Praslin pentru a doua parte a zilei, astfel si in ziua 6 ne-am bucurat de o plimbare cu bicicletele pe insula, am luat cateva suveniruri si apoi ne-am asezat la una din plajele cu baruri reggae, unde am baut apa de cocos, am stat la soare si am dansat pe ritmuri reggae.
A fost foarte relaxant si asa am incheiat experienta in LA DIGUE. Pentru noi LA DIGUE ramane un loc aparte si in viata asta, ne vom intoarce candva aici.


Iti Multumim LA DIGUE pentru tot ce ai de oferit!
Daca v-a placut articolul, va recomand si Experienta noastra in Seychelles - zbor, vreme, cazare, mancare.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!