Vacanta noastra in Seychelles - Experienta in Praslin

Vacanta noastra in Seychelles - Experienta in Praslin
ZIUA 6
Ne-am inceput ziua in La Digue iar continuarea a fost in Praslin. Am luat ferryboat-ul din La Digue si in 15 minute am ajuns pe Praslin. Nu ne rezervasem/inchiriasem niciun mijloc de transport, asa ca din port pana la cazare am luat un taxi local.
Cazarea nu a fost cea mai draguta din cele pe care le-am avut in experienta din Seychelles, dar dat fiind ca ne-am luat toate cazarile din scurt, nu mai erau foarte multe variante disponibile. In plus, gazdele au fost foarte prietenoase si ne-au lasat sa ne culegem nuci de cocos direct din cocotierii din curtea lor. Oamenii de aici nu sunt la fel de incantati ca noi de apa de cocos, noi in schimb de abia asteptam sa ne bucuram de ea.


Praslin este o insula mai mica ca dimensiuni decat Mahe dar mai mare ca La Digue, astfel ca, recomandarea noastra, pentru a vizita cat mai multe locuri de pe insula, este sa inchiriati masina sau sa alegeti transportul in comun. Din pacate, noi nu am inchiriat o masina din timp si a fost foarte greu sa mai gasim ceva disponibil. Am reusit sa inchiriem masina doar pentru o zi, asa ca, daca vreti sa inchiriati masina, va recomandam sa o faceti din timp.
Dupa ce ne-am cazat, am plecat sa exploram imprejurimile pe jos, am servit cina si ne-am plimbat pe plaja, apoi ne-am retras la cazare.


ZIUA 7
Am inceput ziua cu un mic dejun pe care ni l-am pregatit, apoi am luat masina pe care am inchiriat-o jumatate de zi si am plecat in explorarea insulei. Mai intai am mers sa facem cumparaturi, am ales sa ne oprim pe la cateva tarabe de pe strada si sa ne reincarcam cartela de net, am scris in primul articol despre cum poti sa ai internet aici.
Desi pe insula sunt multe plaje, am ales sa le vizitam pe cele mai frumoase. Astfel, pentru ziua 7 am ales plaja Anse Lazio. Drumul pana la plaja a fost tare frumos, vegetatia din Praslin este la fel de minunata ca in toate celelalte insule, iar dupa un drum cu masina de aproximativ 30 min am ajuns la plaja Anse Lazio.

Anse Lazio este o plaja superba, nu ne asteptam ca sa vedem si alte plaje la fel de frumoase ca cele pe care deja le vazusem, dar Seychelles ne-a surprins placut, din nou. Am stat aproape toata ziua la plaja, ne-am bucurat de peisaj, de apa marii care avea o temperatura perfecta, ne-am ascuns in vegetatia luxurianta de pe marginea plajei la orele pranzului, ba chiar am vazut la mal cum inotau cativa pui de rechin.
Dupa amiaza am plecat spre cazare, unde ne-am petrecut restul serii.

ZIUA 8
A fost o noua zi de relaxare, dar de data asta ne-am dorit sa mergem la plaja in apropierea cazarii noastra. Astfel, am mers de a lungul plajei Cote d’Or, cunoscuta drept cea mai lunga plaja din Praslin.
Ne-am plimbat si ne-am asezat in diferite locuri tocmai pentru a ne bucura de peisaj. Am stat si in dreptul micutei insulite ce era foarte apropiata de tarm si pe care am profitat sa o pozam din drona.
O zi de relaxare nu avea cum sa se termine fara un somn de pranz, iar seara ne-a petrecut-o strabatand plaja pana departe, atat la apus dar si pe noapte.


ZIUA 9
Ultima zi pe insula Praslin si ultima noastra zi in minunatul arhipelag Seychelles, a fost cea mai ploioasa zi. De fapt, a fost singura zi in care a plouat si in timpul zilei, in rest a mai plouat doar noaptea.
Cand ne-am trezit si am vazut cum este vremea, ne-am tot gandit daca sa ne tinem de planul nostru de a ajunge cu transportul in comun pe plaja Anse Georgette sau nu.
Am decis ca aceasta e varianta cea mai buna pentru a ne bucura de ultima zi pe insula. Dupa ce am pregatit bagajele, am mers sa asteptam autobuzul. Zi de duminica, transport in comun care nu respecta orarul, ploaie torentiala, un cadru magnific pentru a sta si astepta aproape o ora autobuzul. Autobuzul a venit cu putin timp inainte de a renunta la ideea de a mai merge. In timp ce asteptam autobuzul a cazut langa noi si un jackfruit din copac, asa ca ne-am bucurat de un dar al insulei cu care am mers pana in Dubai.
Asteptarea autobuzului a meritat, dupa 45 min de mers cu autobuzul am ajuns intr-o alta parte a insulei unde era perfect senin si nici urma de ploaie.

Am ajuns la intrarea in Resortul Lemuria (este important sa sunati in prealabil pentru a face rezervare ca veniti, au numar limitat de turisti ce pot intra in resort), un resort de lux prin care a fost nevoie sa trecem ca sa ajungem la plaja. Resortul este imens si am mers 20-25 min pe jos prin resort pentru a ajunge la plaja. In drumul nostru pana la plaja, am vazut si renumitul palmier coco la mer, un palmier unic in lume, si care traieste in aceasta insula. Exista 2 rezervatii unde se pot vedea palmierii, Vallee de Mai si Fond Ferdinand Nature Reserve. Pentru noi nu a fost un obiectiv de atins, asa ca ne-am bucurat ca l-am vazut in resort.
Ajunsi la plaja, am fost din nou suprinsi de frumusetea acesteia, a fost cel mai minunant mod de a ne incheia aventura in acest paradis. Pentru Silviu, plaja aceasta a fost in topul preferintelor, o plaja superba, vegetatia din jur minunata, apa marii de o temperatura si culoare perfecta.
Dupa ce am petrecut 2 ore pe plaja, am decis sa ne intoarcem la autobuz si sa ne indreptam spre cazare, sa ne luam bagajele, sa ajungem la ferryboat, sa ajungem in Mahe si apoi in avionul care sa ne duca spre Dubai, iar mai apoi spre Romania.

Asa s-a incheiat frumoasa noastra aventura in Seychelles. A fost minunat si ne bucuram tare mult pentru aceasta experienta incredibila si neasteptata.

Daca v-a placut articolul, va recomand si Vacanta noastra in Seychelles - Experienta in La Digue.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!