Lasagna vegana delicioasa

Lasagna vegana delicioasa
De ceva timp imi doresc sa fac o lasagna vegana dar nu mi-am gasit timp pana acum.

In weekend am facut reteta asta, fara carne, fara lactate, fara ou si fara gluten. Desi credeam ca necesita mai mult timp de preparare, nu a fost asa. La final am fost incantati de gustul ei si a meritat pe deplin munca din bucatarie.

Ingrediente:
  • 250 g paste de lasagna fara gluten
  • 1 ceapa medie
  • 6 catei de usturoi
  • 500 g de ciuperci
  • 150 g sos de rosii (sos fara aditivi, fara zahar)
  • 2 lingurite de oregano
  • 1 lingurita de boia dulce
  • sare neiodata dupa gust
  • 100 g caju crud si hidratat 
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • ulei de samburi de struguri presat la rece

Instructiuni:
1. Am lasat la hidratat cateva ore nucile de caju.
2. Pentru sos, am amesteca nucile de caju, cu zeama de lamaie, cu apa, cu fulgii de drojdie inactiva si cu 1 catel de usturoi, pe care apoi le-am blenduit pana s-au transformat intr-un sos foarte gustos.
3. Am taiat marunt ceapa si usturoiul.
4. Am taiat ciupercile felii.
5. Am pus intr-o tigaie ceapa, usturoiul si ciupercile, am pus deasupra capacul si am amestecat din cand in cand. Le-am lasat acolo pana cand ceapa a devenit translucida si ciupercile s-au gatiti suficient de bine (aproximativ 10 min la foc mic). In varianta asta, nu am avut nevoie deloc de ulei/apa.
6. Dupa ce s-au gatit am scurs sucul din tigaie (sucul rezultat de la ciuperci), m-am intors la foc si am adaugat 100 g de sos de rosii, oregano, boia, sare si am amestecat din cand in cand pentru inca 3 minute. Asa a rezultat ragu de ciuperci.
7. Intre timp, am pus pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
8. Dupa ce s-au fiert pastele, am uns vasul din ceramica (20x30x5) cu ulei de samburi de struguri (este singurul pe care il folosesc la gatit datorita temperaturii ridicate de ardere la care poate fi expus) si am inceput sa construiesc lasagna, un strat de paste, un strat de ragu de ciuperci (combinatia de mai sus pe care am facut-o), un strat de sos de caju si am repetat operatiunea de 3 ori.
9. Deasupra am adaugat restul de sosul de rosii (50 g) si am intins uniform.
10. Am pus la cuptorul pentru 30 minute la temperatura de 180 de grade.
11. La final, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am taiat.

Abia asteptam sa mancam, rezultatul a fost delicios si cu siguranta o sa mai facem.

Va incurajez sa o faceti si voi!

Pofta buna!
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!