Top 10 experiente din Zanzibar

Top 10 experiente din Zanzibar
Am petrecut 15 zile in minunata insula Zanzibar. Ne-a cucerit cu frumusetile ei, ne-am bucurat de plaja, de oceanul in culori senzationale si peisajul exotic.

Noi am ales sa venim aici pe cont propriu, asa ne facem de obicei vacantele. Ne luam biletele de avion si apoi facem research astfel incat sa ne facem o idee unde vrem sa ajungem si cum vrem sa impartim zilele de vacanta. In principiu batem in cuie primele 3 zile si apoi ne organizam in functie de cum ne simtim si ce vrem sa mai vedem, asa a fost si in Zanzibar.

Din punctul nostru de vedere, experiente ce trebuie neaparat incercate in Zanzibar ar fi:
1. O plimbare la apus din Kendwa spre Nungwi. A fost o plimbare foarte frumoasa, oceanul este superb si palmierii de pe plaja creaza un ambient de vis. Am mers pe niste plaje atat de frumoase, am privit cum soarele apune iar in anumite zone a fost nevoie sa o luam prin apa pentru ca oceanul nu se retrasese. Desi ne-a prins noaptea pe drum, nu a fost nicio problema, a fost suficienta lumina cat sa vedem pe unde calcam si sa nu nimerim vreun crab, sunt multi in zona asta.

2. O zi la plaja in Kendwa. Recunosc ca plaja din Kendwa mi-a placut cel mai mult. Asa ca va recomand daca stati in Nungwi sa luati un taxi sau un taxi boat si sa mergeti la plaja in Kendwa, merita, taxiul se negociaza, nu dati mai mult de 10 dolari pe drum.

3. O dimineata la plaja in Nungwi. Sa faci plaja de dimineata pe plaja din Nungwi este foarte placut, daca te trezesti inainte de 9 ai ocazia sa vezi chiar si stelutele de mare in ocean, oceanul fiind inca in reflux, asa ca au ramas stelutele in urma sa ne bucuram de ele, sunt niste creaturi ale naturii foarte frumoase. Apoi poti continua cu cateva ore pe plaja din Nungwi si sa stai la umbra stancilor, soarele nu bate inca foarte puternic dar pe masura ce trec orele soarele devine mai puternic si fluxul mai intens, iar apa te invadeaza si te obliga sa te retragi cat mai sus pe plaja sau chiar in camera, asa cum faceam noi pentru ca urma somnul de pranz al Sofiei.

4. O vizita la Natural Aquarium Baraka. Am ajuns acolo pe la 17:30 si eram doar noi cu broastele. Am intrat in apa cu broastele, le-am mangaiat, le-am dat de mancare. Ne-a placut tuturor dar mai ales fetitei noastre.

5. O plimbare la apus pe plaja din Nungwi. Cand am plecat de la Natural Aquarium Baraka am strabatut o alta parte a plajei din Nungwi, la apus, astfel mergand pe plaja ne-am bucurat de peisaj, de un ocean frumos luminat de soarele ce apunea dar si de meciurile de fotbal de pe plaja ale localnicilor.

6. O plimbare prin padurea Jozani. Am ales sa facem aceasta plimbare pe cont propriu, am avut masina inchiriata asa ca a fost usor sa ajungem. Am facut o plimbare impreuna cu un ghid local care ne-a arata maimutele din padure, aceasta specie de maimute rosii se intalneste doar in Zanzibar, are 4 degete, nu mananca banane si adora guava. Apoi am facut o plimbare pe un pod de lemn improvizat deasupra mangrovelor si la final am facut o plimbare prin padure unde am vazut diferiti copaci, inclusiv eucalypt, lemongrass.

7. O zi la plaja in Paje. Dupa ce am plecat din Nungwi nu mai aveam asteptari ca o alta plaja ne va placea mai mult, dar am fost suprinsi in mod placut. In Paje oceanul are o culoare diferita dar foarte frumoasa, fluxul si refluxul este diferit fata de Nungwi si vantul bate destul de tare, asa ca toata ziua cerul este brazdat de kite-uri. In Nungwi nu puteai sa stai toata ziua la plaja, in schimb aici, pentru ca vantul bate destul de tare, nu simti razele soarelui atat de puternice. Peisajul meu preferat era in jurul ore 13:00 cand oceanul se retragea destul de mult dar avea o culoare superba cand priveai in departare.


8. O plimbare la fermele de condimente. Desi la tot pasul exista oferte pentru turul fermele de condimente, pentru ca aveam masina inchiriata, am ales sa punem pe Maps Kizimbani Farms si sa mergem pe ruta recomandata de maps. A fost superb, dupa ce am iesit de pe drumul principal, am intrat intr-o zona verde unde din toate partile te puteai bucura de priveliste, de la plantatii de palmieri, la banani si pana la tot felul de copaci. Mergand pe "coclauri", am intalnit si un localnic ce s-a oferit sa ne fie ghid si ne-a dus prin locurile cu cele mai intalnite condimente. Am vazut cum creste nucsoara, turmericul, pastaile de vanilie, cardamonul, cuisoarele, am vazut copacii de lemongrass, am vazut cum creste Jackfruit-ul (este un fruct ce creste si in Zanzibar, poate ajunge la 15-20kg si creste lipit de trunchiul copacului). Experienta ne-a placut tare mult.

9. O excursie la broastele testoase de uscat. La aproximativ 20 de minute de mers cu barca de Stone Town este Prison Island, o insula cu un istoric destul de controversat. Ce este important este ca acolo traiesc peste 150 de broaste testoase imense, cea mai batrana avea peste 180 de ani si peste 150 kg. Si pentru fetita noastra dar si pentru noi a fost o ocazie frumoasa sa le vedem.

10. O vizita pe limba de nisip de la Nakupenda. Limba de nisip se afla tot in apropiere de Stone Town, iar noi am vizitat intr-o singura excursie cele doua obiective (pct 9 si 10). Peisajul este superb iar senzatia pe care o simti cand vezi ca esti in mijlocul oceanului pe o limba de nisip, este foarte faina. Un sfat pentru a merge aici, mergeti dis de dimineata pana nu vin barcile cu turisti pentru ca apoi limba de nisip devine un furnicar.


Acestea sunt top 10 recomandari pe care vi le pot face pentru Zanzibar. Mai sunt si altele, viata subacvatica este minunata, dar fiind cu un copilas mic am spus pas pentru aceste experiente. In plus, pe insula te poti bucura de un detox binevenit pentru corp cu multe fructe si legume cu gust, am mancat in fiecare zi: mango, pepene, ananas, apa de cocos.

Scriu aceste randuri privind pe geam cum ninge afara in Bucuresti, ce diferenta de peisaj, deja ne este dor de o vacanta si ne e dor de frumusetea oceanului si a plajei din Zanzibar.
Va incurajez sa mergeti, merita din plin!

Daca ti-a placut articolul si esti mamica, iti recomand sa citesti si articolul Drumul catre o vacanta exotica cu un copilas.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!