Breakfast cake
Breakfast cake
Zilele trecute am inclus in lista de produse de pe Raftul Naturii si bulgurul, asa ca l-am inaugurat si in bucataria noastra. Impreuna cu Sofi am pregatit aceasta reteta de mic dejun. Ingrediente: 2 banane mari 150 g bulgur hidratat peste noapte si fiert in prealabil 1/2 dintr-o cana de fulgi de ovaz 1 lingura de scortisoara 1 cani si ceva de fructe de padure: zmeura, mure si coacaze 30 g de stafide o bucatica mica de pastaie de vanilie... Citeste mai mult
Alternative la produsele lactate de origine animala - lapte vegetal
Alternative la produsele lactate de origine animala - lapte vegetal
Astazi vreau sa impartasesc cu voi alternative la produsele lactate de origine animala. Intalnesc tot mai des oameni in jurul meu care aleg sa consume lapte de origine vegetala din diferite motive. Printre primele persoane la care am auzit asta a fost Silviu care in urma cu cativa ani mi-a spus ca el nu poate sa consume lapte pentru ca lactoza ii face rau si de aceea prefera laptele de origine vegetala. Din pacate, laptele de vaca sau de alt animal... Citeste mai mult
Pateu de linte rosie cu conopida la cuptor
Pateu de linte rosie cu conopida la cuptor
Pateul de linte rosie in aceasta combinatie este o varianta de pranz gustoasa si rapida. De ceva vreme caut variante cum sa pot sa adaug conopida in alimentatia noastra cat mai des, dar gatita asa la cuptor, imi place tare mult. Ingrediente: 250 g de linte rosie 300 g conopida o ceapa medie 1 morcov 7 catei de usturoi ulei de masline presat la rece cu aciditate 0.3% ulei de samburi de struguri presat la rece ceapa fulgi turmeric... Citeste mai mult
Petrasbio - paste cu nutrienti
Petrasbio - paste cu nutrienti
Sustinem antreprenorii romani si ne bucuram sa avem alaturi de noi peste 20 de astfel si altfel de antreprenori, dintre care mai mult de 85% sunt producatori cu povesti de viata frumoase, care vor sa aduca produse sanatoase si de calitate in casele noastre. Ne plac furnizorii nostri, sunt oameni deschisi ale caror povesti le-am ascultat cu drag si interes. Astazi va povestim despre Petrasbio . Am cautat o perioada buna de timp altfel de paste... Citeste mai mult
MASLINE – NATURALE sau obtinute prin OXIDARE?
MASLINE – NATURALE sau obtinute prin OXIDARE?
Astazi vorbim despre MASLINE – NATURALE sau obtinute prin OXIDARE ? Incep prin a va spune ca eu nu am fost niciodata mare fan al maslinelor din market-urile conventionale, nu imi placeau pentru ca ori erau foarte sarate, ori nu erau carnoase, ori aveau un gust ciudat. Cele mai populare masline din tara noastra sunt maslinele negre. Din pacate, maslinele pe care le gasim in market-urile conventationale, comercializate in sistem vrac,... Citeste mai mult
Lasagna vegana delicioasa
Lasagna vegana delicioasa
De ceva timp imi doresc sa fac o lasagna vegana dar nu mi-am gasit timp pana acum. In weekend am facut reteta asta, fara carne, fara lactate, fara ou. Desi credeam ca necesita mai mult timp de preparare, nu a fost asa. La final am fost incantati de gustul ei si a meritat pe deplin munca din bucatarie. Ingrediente: 250 g foi pentru lasagna / foi pentru lasagna fara gluten 1 ceapa medie 6 catei de usturoi 500 g de ciuperci 150 g sos de rosii... Citeste mai mult
Humus de casa, rapid si delicios
Humus de casa, rapid si delicios
Azi a fost ziua nautului, iar humusul eu il ador si imi face placere sa il gatesc. Este o reteta simpla si delicioasa. Ingrediente: 250 g naut grecesc hidratat 2 linguri pasta de susan / tahini ulei masline presat la rece cu aciditate 0.3% 3 catei de usturoi boia dulce 1/2 dintr-o lamaie sumac apa sare neiodata foi de dafin tumeric (pentru decor) Instructiuni: 1. Am pus in apa la hidratat nautul grecesc 12 h. 2. Dupa cele 12 h, am aruncat... Citeste mai mult
Simplitate in alimentatie egal cu sanatate
Simplitate in alimentatie egal cu sanatate
Astazi vorbim despre: Simplitate in alimentatie. Eu sunt adepta mancarurilor simple si usoare, foarte diferit fata de ceea ce se intampla in multe din casele din tara noastra. Va incurajez ca o alimentatie sanatoasa si echilibrata sa fie una din rezolutiile anului 2021. De ce? 1. Preparatele simple si usoare se digera mai repede si mai usor. Astfel corpul vostru se poate concentra pe alte activitati, procese de memorare, relaxare etc. 2. Hrana... Citeste mai mult
Biscuiti cu pasta cu susan/ tahini
Biscuiti cu pasta cu susan/ tahini
Incercam sa avem o alimentatie cat mai diversificata si sanatoasa si sa ne bucuram de gustari delicioase. Biscuitii sunt fara zahar, fara gluten, fara lactoza, fara ou. Cand cauti ceva de facut rapid si gustos pentru toata familia, iti recomand sa incerci acesti biscuiti. In familia noastra de la mic la mare sunt foarte apreciati si atunci cand avem musafiri si facem biscuitii, toata lumea este incantata si biscuitii se termina foarte repede.... Citeste mai mult
Desert din curmale medjool si unt de caju
Desert din curmale medjool si unt de caju
Astazi impartasesc cu voi o reteta de care noi ne-am indragostit, o stiu de la o prietena draga careia ii multumesc. Reteta este delicioasa dar este asa si datorita ingredientelor gustoase din care este pregatita. Curmalele de soi Medjool sunt reginele curmalelor, este cel mai apreciat soi de curmale din intreaga lume. Sunt denumite “fructele paradisului”, sunt gustoase, carnoase, cremoase, te duc cu gandul la gustul de caramel,... Citeste mai mult
Mic dejun hranitor si diversificat
Mic dejun hranitor si diversificat
Ne plac alimentele hranitoare , cu nutrienti si care aduc beneficii pentru corp. Asa ca, in fiecare saptamana, cel putin de doua ori ne incepem ziua cu micul dejun despre care va scriu astazi. Varianta asta dar in proportii mai mici o mananca si Sofia (fetita noastra). Ingrediente: 250-300 ml lapte de cocos homemade din fulgi de cocos grasi raw - (dintr-o punga de fulgi grasi fac aproximativ 6-8 L de lapte de cocos). 2 linguri fulgi de ovaz... Citeste mai mult
Fistic - beneficii si proprietati
Fistic - beneficii si proprietati
Informatii despre fistic sunt inca din antichitate cand se considera o delicatesa regala. In Iran i se mai spune si “ nuca zambitoare ” iar in China “ nuca vesela ”. Fisticul este un arbore pretentios, cresterea si recoltarea fisticului reprezinta un proces complex. Arborii nu produc multe fructe, necesita o anumita clima pentru a creste si a da roade bogate, întreg procesul necesitand mult timp si multa munca. Pe langa... Citeste mai mult
Supa crema de dovleac copt
Supa crema de dovleac copt
Ne place sa avem o alimentatie diversificata si vrem sa profitam cat putem de legumele si fructele din fiecare sezon. Iarna desi este cel mai sarac sezon din acest punct de vedere sunt cateva fructe si legume de care ne putem bucura si sa ii oferim corpului o gama varianta de nutrienti. Pentru astazi am ales dovleacul si am facut o supa crema de dovleac cu seminte de dovleac si de floarea soarelui . Am ales dovleacul datorita vitaminelor pe care... Citeste mai mult
Ce faci cand te doare ceva ?!
Ce faci cand te doare ceva ?!
Astazi la Doza de sanatate vorbim despre “Ce faci cand te doare ceva?!”. Am pus intrebarea “ Ce faci cand te doare ceva? ” in mai multe grupuri/comunitati si am primit multe raspunsuri. Ma refer la dureri usoare. Cea mai usoara varianta si un raspuns destul de des intalnit a fost: “ma duc la farmacie sa imi cumpar ceva”. Inainte sa cauti salvarea in farmacie pentru dureri minore, indiferent ca vorbim despre... Citeste mai mult
Aronia beneficii pentru corp
Aronia beneficii pentru corp
Aronia desi nu este atat de populara in tara noastra, va recomand sa o introduceti in alimentatie datorita beneficiilor pe care le are pentru corpul nostru. Noi am descoperit aronia de 1 an de zile, de atunci noi o folosim saptamanal in alimentatia noastra si a Sofiei, Sofiei i le ofer de pe la 9 luni (taiate in bucatele). Am incercat si varianta proaspata, am congelat de asta vara cateva kilograme dar din pacate nu e prea usor de mancat,... Citeste mai mult
Cupcakes raw vegane
Cupcakes raw vegane
Ultima zi din an m-a gasit in bucatarie punand la cale ce desert vom avea pentru prima zi din an. Asa ca, m-am decis la niste cupcakes raw vegane , adica mini torturi raw vegane. Am ales varianta asta pentru ca mi-a oferit posibilitatea de a ne bucura de mai multe arome, astfel au rezultat 9 cupcakes : 3 cu mure, 3 cu catina, 2 cu zmeura, 1 cu cacao si vanilie. Ingrediente: 110 g migdale 110 g caju 1 lingura de fulgi de cocos raw "grasi"... Citeste mai mult
Obiceiurile alimentare sanatoase se invata in copilarie
Obiceiurile alimentare sanatoase se invata in copilarie
Astazi, o sa va povestesc despre cum se construiesc obiceiurile alimentare sanatoase. Unul din lucrurile pe care le-am invatat in ultimii anii, de cand sunt mamica, este ca obiceiurile alimentare sanatoase se invata in copilarie. In primul rand, copiii copiaza obiceiurile adultului, daca parintii nu mananca niciodata fructe sau alte alimente, nu pot cere de la cei mici sa manance, ei vor vrea mereu sa manance ceea ce vad la parinti. De aceea... Citeste mai mult
Cartof dulce la cuptor cu 3 sosuri
Cartof dulce la cuptor cu 3 sosuri
Cartoful dulce este nelipsit din alimentatia noastra, Sofia este mare fana a lui. Dupa ce am pregatit reteta aceasta am concluzionat ca este cea mai buna varianta in care putem sa ne bucuram de beneficiile cartofului dulce, de o masa satioasa si foarte gustoasa . Va recomandam si voua reteta! Ingrediente: 4 cartofi (2 medii, 2 mari) 1 rodie 1 avocado 2 linguri de Tahini 75 g caju busuioc uscat zeama de la jumatate de lamaie 1 lingura... Citeste mai mult
Matcha - sursa ta de energie si nu numai
Matcha - sursa ta de energie si nu numai
Te trezesti dimineata si simti ca nu ai energie ? Cauti o varianta naturala care sa iti schimbe starea de spirit? Atunci esti in locul potrivit. Matcha este invitatia catre o zi cu energie , o zi in care pasesti cu dreptul iar asta nu o zic eu, o spun chiar cei care ne-au trecut pragul si au cerut in mod deosebit acest produs. Ce este Matcha? Matcha este pudra din frunzele plantei de ceai (Camellia sinensis). Care este procesul de obtinere?... Citeste mai mult
De ce este zaharul inamicul nr.1?
De ce este zaharul inamicul nr.1?
As porni de la urmatoarele cifre: in 1880 consumul de zahar pentru o persoana era de 8 kg pe an, iar in prezent acesta a ajuns la 80 kg pe an si cresterea continua. Cum s-a ajuns aici? In prezent zaharul este peste tot: in dulciuri , ketch-up , conserve , zacusca , paine , sucuri , mancaruri semipreparate , iaurturi si exemplele pot continua. Cum poate Zaharul provoaca dependenta? El declanseaza in creier eliberarea unor substante cunoscute... Citeste mai mult

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!