Bine ai venit pe blogul meu!

Eu sunt Cristina, mamica Sofiei, co-founder Raftul Naturii, corporatista, pasionata de hrana sanatoasa, de calatorii si de teatru. Am creat acest blog din dorinta de a impartasi cu tine informatii utile despre alimentatie, idei de retete sanatoase si alimente esentiale de introdus in meniul tau.

Credem cu tarie ca o alimentatie sanatoasa nu are efect doar asupra starii de sanatate, ci si asupra aspectului fizic, a energiei si a randamentului pe care il avem in tot ceea ce facem.
Cheesecake raw vegan cu cocos si mango
Cheesecake raw vegan cu cocos si mango
In weekend am sarbatorit-o pe Sofi, a facut doi anisori de cand ne bucura fiecare zi din viata noastra . Pentru ca nu puteam sa lasam sa treaca aceasta zi speciala, am organizat o mica petrecere in familie iar ca la orice petrecere nu avea cum sa lipseasca un tort. Tortul de ziua Sofiei este deja o traditie si cand a facut un anisor i-am pregatit un tort de care si ea s-a bucurat. Pentru anul acesta am ales un cheesecake vegan cu cocos si mango... Citeste mai mult
Top 10 experiente din Zanzibar
Top 10 experiente din Zanzibar
Am petrecut 15 zile in minunata insula Zanzibar. Ne-a cucerit cu frumusetile ei, ne-am bucurat de plaja, de oceanul in culori senzationale si peisajul exotic. Noi am ales sa venim aici pe cont propriu, asa ne facem de obicei vacantele. Ne luam biletele de avion si apoi facem research astfel incat sa ne facem o idee unde vrem sa ajungem si cum vrem sa impartim zilele de vacanta. In principiu batem in cuie primele 3 zile si apoi ne organizam in functie... Citeste mai mult
Modul meu preferat de a incepe ziua
Modul meu preferat de a incepe ziua
Pentru mine o dimineata buna incepe cu un pahar de suc presat la rece proaspat stors . De mai bine de un an si jumatate am achizitionat un storcator cu presare la rece care pentru mine este electrocasnicul meu preferat. Dupa ce am studiat optiunile din piata, am ales unul de la Hurom si sunt foarte multumita de el. Am ales un storcator cu presare la rece pentru ca prin procesul de stoarcere fructele si legumele isi pastreaza toate vitaminele... Citeste mai mult
Si in vacanta poti manca sanatos - idee pentru mic dejun
Si in vacanta poti manca sanatos - idee pentru mic dejun
Pentru ca doar ce ne-am intors din vacanta, astazi impartasesc cu voi o varianta de mic dejun, 100% raw, rapida, delicioasa si foarte nutritiva pe care am pregatit-o in vacanta pentru toata familia. E minunat sa iei micul dejun pe plaja. Ingrediente: apa de cocos dintr-o nuca de cocos fulgi de ovaz fara gluten seminte de canepa decorticata fulgi de migdale unt de caju goji mango soursop sau fructul anticancer Instructiuni: 1. Am taiat... Citeste mai mult
Drumul spre o vacanta exotica cu un copilas
Drumul spre o vacanta exotica cu un copilas
Ne era tare dor de o vacanta departe, asa ca unul dintre obiectivele pentru 2021 s-a implinit, suntem in Zanzibar impreuna cu fetita noastra de aproape 2 ani. Pentru ca întrebarea cel mai des primita de cand suntem aici este " Cum a fost drumul? ", m-am gandit sa impartasesc cu voi experienta noastra. Am calatorit Bucuresti - Doha - Stone Town Aeroport - Nungwi. Incep prin a va spune ca aceasta calatorie nu a fost prima cu avionul a fetitei... Citeste mai mult
Incepe ziua cu un smoothie nutritiv
Incepe ziua cu un smoothie nutritiv
Pentru ca diminetile sunt pline, caut mereu sa gasesc variante rapide de mic dejun nutritiv. Saptamana aceasta mi-am inceput ziua cu un smoothie foarte gustos, atat pe placul meu cat si al Sofiei, fetita mea de 1 an si 10 luni. Ingrediente: 2 banane (una din ele a fost congelata in prealabil) 1 curmala medjool 1 lingurita de scortisoara de ceylon 200 ml lapte de cocos din fulgi "grasi" raw nuci pecan migdale fulgi de migdale - pentru decor... Citeste mai mult
Banana bread vegana
Banana bread vegana
Asta e una din prajiturile noastre preferate, delicioasa si cu ajutorul careia reciclam bananele pe care nu le mai mancam. Ingrediente: 3 banane coapte pasate 1 cana faina de hrisca - poate fi folosita si orice alta faina, de preferat fara gluten 3 lingurite sirop de roscove 1/4 lingura bicarbonat de sodiu fara aluminiu 1/2 lingurita praf de copt ECO 5 lingurite ulei cocos presat la rece 1 "ou" de in = 1 lingura de in rasnit in 2 linguri... Citeste mai mult
Breakfast cake
Breakfast cake
Zilele trecute am inclus in lista de produse de pe Raftul Naturii si bulgurul, asa ca l-am inaugurat si in bucataria noastra. Impreuna cu Sofi am pregatit aceasta reteta de mic dejun. Ingrediente: 2 banane mari 150 g bulgur hidratat peste noapte si fiert in prealabil 1/2 dintr-o cana de fulgi de ovaz 1 lingura de scortisoara 1 cani si ceva de fructe de padure: zmeura, mure si coacaze 30 g de stafide o bucatica mica de pastaie de vanilie... Citeste mai mult
Alternative la produsele lactate de origine animala - lapte vegetal
Alternative la produsele lactate de origine animala - lapte vegetal
Astazi vreau sa impartasesc cu voi alternative la produsele lactate de origine animala. Intalnesc tot mai des oameni in jurul meu care aleg sa consume lapte de origine vegetala din diferite motive. Printre primele persoane la care am auzit asta a fost Silviu care in urma cu cativa ani mi-a spus ca el nu poate sa consume lapte pentru ca lactoza ii face rau si de aceea prefera laptele de origine vegetala. Din pacate, laptele de vaca sau de alt animal... Citeste mai mult
Pateu de linte rosie cu conopida la cuptor
Pateu de linte rosie cu conopida la cuptor
Pateul de linte rosie in aceasta combinatie este o varianta de pranz gustoasa si rapida. De ceva vreme caut variante cum sa pot sa adaug conopida in alimentatia noastra cat mai des, dar gatita asa la cuptor, imi place tare mult. Ingrediente: 250 g de linte rosie 300 g conopida o ceapa medie 1 morcov 7 catei de usturoi ulei de masline presat la rece cu aciditate 0.3% ulei de samburi de struguri presat la rece ceapa fulgi turmeric... Citeste mai mult
Petrasbio - paste cu nutrienti
Petrasbio - paste cu nutrienti
Sustinem antreprenorii romani si ne bucuram sa avem alaturi de noi peste 20 de astfel si altfel de antreprenori, dintre care mai mult de 85% sunt producatori cu povesti de viata frumoase, care vor sa aduca produse sanatoase si de calitate in casele noastre. Ne plac furnizorii nostri, sunt oameni deschisi ale caror povesti le-am ascultat cu drag si interes. Astazi va povestim despre Petrasbio . Am cautat o perioada buna de timp altfel de paste... Citeste mai mult
MASLINE – NATURALE sau obtinute prin OXIDARE?
MASLINE – NATURALE sau obtinute prin OXIDARE?
Astazi vorbim despre MASLINE – NATURALE sau obtinute prin OXIDARE ? Incep prin a va spune ca eu nu am fost niciodata mare fan al maslinelor din market-urile conventionale, nu imi placeau pentru ca ori erau foarte sarate, ori nu erau carnoase, ori aveau un gust ciudat. Cele mai populare masline din tara noastra sunt maslinele negre. Din pacate, maslinele pe care le gasim in market-urile conventationale, comercializate in sistem vrac,... Citeste mai mult
Lasagna vegana delicioasa
Lasagna vegana delicioasa
De ceva timp imi doresc sa fac o lasagna vegana dar nu mi-am gasit timp pana acum. In weekend am facut reteta asta, fara carne, fara lactate, fara ou. Desi credeam ca necesita mai mult timp de preparare, nu a fost asa. La final am fost incantati de gustul ei si a meritat pe deplin munca din bucatarie. Ingrediente: 250 g foi pentru lasagna / foi pentru lasagna fara gluten 1 ceapa medie 6 catei de usturoi 500 g de ciuperci 150 g sos de rosii... Citeste mai mult
Humus de casa, rapid si delicios
Humus de casa, rapid si delicios
Azi a fost ziua nautului, iar humusul eu il ador si imi face placere sa il gatesc. Este o reteta simpla si delicioasa. Ingrediente: 250 g naut grecesc hidratat 2 linguri pasta de susan / tahini ulei masline presat la rece cu aciditate 0.3% 3 catei de usturoi boia dulce 1/2 dintr-o lamaie sumac apa sare neiodata foi de dafin tumeric (pentru decor) Instructiuni: 1. Am pus in apa la hidratat nautul grecesc 12 h. 2. Dupa cele 12 h, am aruncat... Citeste mai mult
Simplitate in alimentatie egal cu sanatate
Simplitate in alimentatie egal cu sanatate
Astazi vorbim despre: Simplitate in alimentatie. Eu sunt adepta mancarurilor simple si usoare, foarte diferit fata de ceea ce se intampla in multe din casele din tara noastra. Va incurajez ca o alimentatie sanatoasa si echilibrata sa fie una din rezolutiile anului 2021. De ce? 1. Preparatele simple si usoare se digera mai repede si mai usor. Astfel corpul vostru se poate concentra pe alte activitati, procese de memorare, relaxare etc. 2. Hrana... Citeste mai mult
Biscuiti cu pasta cu susan/ tahini
Biscuiti cu pasta cu susan/ tahini
Incercam sa avem o alimentatie cat mai diversificata si sanatoasa si sa ne bucuram de gustari delicioase. Biscuitii sunt fara zahar, fara gluten, fara lactoza, fara ou. Cand cauti ceva de facut rapid si gustos pentru toata familia, iti recomand sa incerci acesti biscuiti. In familia noastra de la mic la mare sunt foarte apreciati si atunci cand avem musafiri si facem biscuitii, toata lumea este incantata si biscuitii se termina foarte repede.... Citeste mai mult
Desert din curmale medjool si unt de caju
Desert din curmale medjool si unt de caju
Astazi impartasesc cu voi o reteta de care noi ne-am indragostit, o stiu de la o prietena draga careia ii multumesc. Reteta este delicioasa dar este asa si datorita ingredientelor gustoase din care este pregatita. Curmalele de soi Medjool sunt reginele curmalelor, este cel mai apreciat soi de curmale din intreaga lume. Sunt denumite “fructele paradisului”, sunt gustoase, carnoase, cremoase, te duc cu gandul la gustul de caramel,... Citeste mai mult
Mic dejun hranitor si diversificat
Mic dejun hranitor si diversificat
Ne plac alimentele hranitoare , cu nutrienti si care aduc beneficii pentru corp. Asa ca, in fiecare saptamana, cel putin de doua ori ne incepem ziua cu micul dejun despre care va scriu astazi. Varianta asta dar in proportii mai mici o mananca si Sofia (fetita noastra). Ingrediente: 250-300 ml lapte de cocos homemade din fulgi de cocos grasi raw - (dintr-o punga de fulgi grasi fac aproximativ 6-8 L de lapte de cocos). 2 linguri fulgi de ovaz... Citeste mai mult
Fistic - beneficii si proprietati
Fistic - beneficii si proprietati
Informatii despre fistic sunt inca din antichitate cand se considera o delicatesa regala. In Iran i se mai spune si “ nuca zambitoare ” iar in China “ nuca vesela ”. Fisticul este un arbore pretentios, cresterea si recoltarea fisticului reprezinta un proces complex. Arborii nu produc multe fructe, necesita o anumita clima pentru a creste si a da roade bogate, întreg procesul necesitand mult timp si multa munca. Pe langa... Citeste mai mult
Supa crema de dovleac copt
Supa crema de dovleac copt
Ne place sa avem o alimentatie diversificata si vrem sa profitam cat putem de legumele si fructele din fiecare sezon. Iarna desi este cel mai sarac sezon din acest punct de vedere sunt cateva fructe si legume de care ne putem bucura si sa ii oferim corpului o gama varianta de nutrienti. Pentru astazi am ales dovleacul si am facut o supa crema de dovleac cu seminte de dovleac si de floarea soarelui . Am ales dovleacul datorita vitaminelor pe care... Citeste mai mult

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!